Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 320
  • Online ever: 320
  • (Today at 19:51)
Users Online
Users: 0
Guests: 255
Total: 255

Need for Speed - Carbon

Started by MLADEN, 01 November 2006, 11:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

CQ

Fără shader se vede mai ca-n MW.
www.CO2-SOLiD.ro - Comunitatea competiţiilor de overclocking din România.

Ajutaţi-l să trăiască: http://www.pentrusorin.ro/

Chipicao

Jocul ăsta i-a înnebunit pe toţi!
μή μου τούς κύκλους τάραττε

MLADEN

Întradevăr, trebuie să fi nebun ca să ai răbdare să-l "cumperi" la viteza aia ;;)

RobbFlynn

Quote from: bro on 08 November 2006, 06:20
...atentie, nu o sa mai puteti folosi contul vostru dup-aia...

am gasit un tool cu care am reusit sa validez un savegame facut pe collectors edition pe cel "clasic". Daca-i trebuie cuiva, lemme know.

@ozzy
Laptop-urile nu-s suportate cica de nici o culoare(placile lor video i mean)

ozzy

Dah, e nasol :( Daca aveam placa video nu era bai ca mergea :( Din pacate NX 6110 nu are slot pt video :( NFS aparut inaintea lui imi merge in schib, chiar binisor ;) Tare, nu?
Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu

peizan

Da' de ce nu va dati mari cu masinile voastre tunate? Hai sa vedem niste poze.

paull

Finally pot sa-mi spun si eu parerea despre Carbon. Ei bine, daca MW era interesant, Carbon, dupa parerea mea e slab, ca sa nu spun ca e teribil de prost gandit. Personal am terminat doar 14-15% din joc, si in afara de faptul ca, cursele se desfasoara noaptea, ceea ce da o un feeling aparte, in rest, configurarea masinii lasa de dorit, traseele sunht banale, dinamica masinii e parca mai ne-realista ca niciodata, filmuletele sunt si ele realizate neinspirat...etc. Ca exemplu: eu mi-am setat  ampatamentul masinii (Mazda RX 8) la limita de jos, si acum, imi dau seama ca pentru a ridica viteza de top trebui sa mai ridic putin ampatamentul, in detrimentul controlului, dar sincer, am tot cautat, dar nu am mai gasit acea optiune de a modifica. Pe langa asta, cursele de urmarire cu politia sunt fata de MW execrabile, nu ai asa multe hide place-uri, nici straps-uri (sau cum sunt denumite acele zone pe unde poti distuge masini de politie)...etc.
Desi sunt un mare fan NFS, in afara de Porshe Edition (care cred ca a incantat pe oricine), MW mi se pare a fi cea mai reusita serie.
Ca sa fac referire si la partea "tehnica" eu in joc am in medie 30-33 FPS (testati all the time cu FPS) la rezolutia 1024x768, fara AAM sau AAF si cu setarile unele dezactivate (ex. road reflection) si cu unele la maxim (ex. car detail, world detail, car reflectionj update) shader-ul l-am pus pe mediu si am dezactivat motion blur (pe care nu l-am suportat niciodata, fie vorba intre noi  :ass:)
Sistem: Athlon64 3000+ (2Ghz)@2,6 Ghz socket 754, MSI K8N, 512Mb CORSAIR C2PRO 2-3-3-9 1T@220 Mhz(mi-ar mai fi trebuit macar inca 256Mb, imi face uneori swap de pe hard), Leadtek 6600 GT Agp 8x (evident) 500/900@570/999
In concluzie: jocu asta sucks big time pana acum.
ps. is la munca, dar la ora 16 scap, si dau fuga rapid acasa, sa ma joc  :">

ps2. ma bucur sa reintalnesc vechi prieteni care au migrat in masa de pe chip  :D
Orice efort al nostru este o calatorie in necunoscut, hranita de speranta intermitenta de a gasi un loc unde sa te poti odihni... (Friedrich Nietzsche)

Chipicao

paull, "Ride Height" se ajustează din meniul "Customization\Visuals". Asta mă face să ma întreb dacă intradevăr afectează performanţa.

Ai uitat să spui că muzica din joc e... o porcărie!

P.S. Bine-ai venit!

RobbFlynn

Mie imi place - in cazul curselor canyon cel putin, mi se pare chiar in tema(antrenanta, oarecum "salbatica"), in rest...
Nu m-as fi suparat de-ar fi fost putin :rock: in coloana sonora, like in NFSMW. Mi-ar place daca s-ar scoate editii speciale pentru mai multe genuri muzicale   :crazy:

paull

Quote from: Chipicao on 15 November 2006, 13:35
1.paull, "Ride Height" se ajustează din meniul "Customization\Visuals". Asta mă face să ma întreb dacă intradevăr afectează performanţa.

2.Ai uitat să spui că muzica din joc e... o porcărie!

3. P.S. Bine-ai venit!
1. aha, ok o sa caut azi sa vad. Nu stiu daca chiar influenteaza viteza de top "ride height" eu sper ca da  :crazy:
2. uite ca despre asta nu stiu ce sa zic, cred ca am fost mai concentrat pe grafica, decat pe sunet, un lucru am remarcat insa: sunetul motorului si al pneurilor acopera cu mult fondul muzical (evident, daca lasi setarile audio pe default)
3. multumesc, ma bucur sa vad ca suntem multi ex-chipari aici  :drink:

ps. era sa uit: cine o jucat NFS Underground2, cred ca mai tine minte drift-urile din acel joc, dupa parerea mea erau senzationale, in MW, dupa cum se stie s-au scos, iar cand o aparut Carbon de abia am asteptat sa pun laba  :devil: pe joc sa ma dau intr-un drift (am talent la asa ceva  :P) dar sincer, in afara de chestia aia cu deraparea pe langa parapet si faptul ca poti rupe acel grilaj de bare de protectie, in rest, felul cum masina slide-eaza e rusinos, nu seamana defel cu un slide. Cand am vazut ce nota o primit jocul pe gamespot(7,6 parca), am zis ca sigur trebuie sa fie mai bun jocul de atat, dar, din pacate  nu mi-a depasit asteptarile... :(
Orice efort al nostru este o calatorie in necunoscut, hranita de speranta intermitenta de a gasi un loc unde sa te poti odihni... (Friedrich Nietzsche)

peizan

Eu nu reusesc de nici o culoare sa fac drifturile. Ies mereu ultimul  :( . E vreun secret?

adi_bmf

Sa mergi cu viteza si sa cresti multi.... (cum naiba s-o numi).
It seems they wanna finger print me and gimmie some years / They'll only get one finger while I'm shifting gears

paull

Quote from: peizan on 15 November 2006, 15:28
Eu nu reusesc de nici o culoare sa fac drifturile. Ies mereu ultimul  :( . E vreun secret?
Peizane
Da, e un secret, trebuie, pe langa altele, sa stii cand si pentru cat timp sa apesi frana de mana (si incepand cu Carbon, cand sa apesi, si pentru cat timp NOS-ul)
ps. fara sa folosesti frana de mana nu prea poti face drifturi "INSANE"
ps2. la drifturi, e indicat, daca ai dexteritate, sa schimbi vitezele manual, sa setezi ca masina sa franeze pe puntea fata si sa setezi cutia de viteze pentru un cuplu mai mare si nu pentru o viteza de top, too much technical info ?  :P  :D

peizan

hmmm.... pai eu vroiam doar sa ma joc, nu sa invat sa pilotez  :slap:

MLADEN

Mie mi se pare că-s mult mai uşor de făcut drifturile în "Cabron" decăt în U2
Îţi iei un muscle car din ăla nesimţit şi te vei chinui să mergi cu el drept ;;)

P.S. La subsemnatu' nu-i plac deloc drifturile (nici în realitate nici în jocuri), mi se par o pierdere de timp/cauciucuri... dacă vrei drifturi participi la acele curse pe gheaţă

gallardo

Quote from: MLADEN on 15 November 2006, 21:34
Mie mi se pare că-s mult mai uşor de făcut drifturile în "Cabron" decăt în U2
Îţi iei un muscle car din ăla nesimţit şi te vei chinui să mergi cu el drept ;;)

P.S. La subsemnatu' nu-i plac deloc drifturile (nici în realitate nici în jocuri), mi se par o pierdere de timp/cauciucuri... dacă vrei drifturi participi la acele curse pe gheaţă

True! Drift-urile imi plac doar cand vreau ceva mai challenging... si ma chinui juma' de ora sa termin o cursa de drift-uri (canyon) din maxim 2 drift-uri. :D Dar cand n-am chef sa ma chinui prea tare la un joc... doar ma enerveaza.

Hai sa-mi dau si eu cu parerea despre joc:

In primul rand platforma. Evident nu s-au chinuit prea tare baietii asa ca e facut in mare parte pe platforma MW. La meniu in special se vede cel mai clar, dar si in joc se vede dupa miscarea camerei si dupa cum se comporta masinile pe sosea. Dar Carbon este un MW evoluat in opinia mea. Meniul e mai intuitiv, masinile si curbele sunt astfel facute incat mai trebuie sa mai pui si frana din cand in cand (spre deosebire de MW unde in cel mai rau caz luai degetu' de pe acceleratie). Cursele de drift sunt MULT mai bine facute decat in U2 deoarece aici depinde mai mult de cat de bine controlezi masina in loc sa te chinui sa faci masina sa alunece si in acelasi timp s-o si controlezi (ca sa-l citez pe peizan, "pai eu vroiam doar sa ma joc, nu sa invat sa pilotez"). In acelasi timp... iti da un ragaz de cateva secunde dupa ce ai oprit un drift ca sa incepi altul... Nu ca in U2 unde imediat iti calcula scorul dupa ce se oprea masina din alunecat... astfel iti da posibilitatea sa faci drift-uri mai lungi si mai spectaculoase. Ce nu-mi place la modul drift e ca iti bati oponentii intr-un Canyon drift MUUULT prea usor (si daca dau masina de toti peretii termin cu scor dublu decat ceilalti) si ca nu mai e trafic... Era mult mai misto cand trebuia sa faci drift-uri printre masini... si in acelasi timp mult mai frustrant. :D
Modul Canyon (sprinturile si duelurile) este bine venit deoarece ofera diversitate jocului. Pacat doar ca e destul de greu sa iti depasesti adversarii sau sa ii lasi in urma timp de 10 secunde... ca sa nu mai zic de cursa finala care e infernal de dificila. Apropo de gradul de dificultate... mi se pare aiurea faptul ca primele 3 zone le cuceresti usor, dar apoi cand incepi sa cuceresti ultima zona (cea a lui Darius) e muuult mai greu deoarece nu poti sa castigi cu o masina din Tier 3 stock, dar nici nu prea poti tine pasul cu masina ta din Tier 2 cu ceilalti care au Viper, Corvette sau Lambo-uri.  :unsure:

Povestea e cam la fel de "buna" ca si cea din MW, cu multe gauri in "plot" (ce cauta Cross acolo? el nu face nimic pana la urma... De ce e bounty hunter? Parca era politist... si daca e doar bounty hunter de ce mai apare in urmariri? Si de ce ma iarta tipa aia cand afla ca nu erau bani in geanta? Intentia mea era sa plec cu banii si sa-i dau teapa, dar fiindca nu erau bani acolo si mi-am luat eu teapa e totul ok?)..... actori FOARTE varza samd.
Urmaririle cu politia sunt usoare... ceea ce e bine (in MW era parca un pic prea greu... ieseam si eu sa ma plimb un pic cu masina si ma vedea un politist si incepea o urmarire de 10 minute la nivelul 5 doar fiindca vroiam sa ajung la Car lot...  :wacko: ). Totusi... parca sunt prea usoare... Practic poti sa termini jocul facand toate cursele fara ca vreo masina sa ajunga la nivelul 3 de urmarire  :slap:

Grafica e mai buna decat in MW. Pare a fi mai "sharp". Tema albastra-aqua este si ea foarte bine venita deoarece e destul de relaxanta. Pacat ca mananca destul de multe resurse Shader-ul pe medium (sau high... ca nu vad nicio diferenta intre medium si high) iar daca il lasi pe low nu mai vezi nimic in modul Canyon si te busesti de toti peretii.  :slap:

Muzica... e foarte bine aleasa! Imi pare rau ca trebuie sa fiu un pic nesimtit, dar... daca nu va place muzica din Carbon pentru driving.... atunci n-aveti gusturi. In opinia mea rock-ul nu avea ce sa caute in seria NFS niciodata... mai mult ma deconcentreaza si ma face sa intru in pereti decat sa ma ambitioneze sau ceva. Pentru prima oara de la Porsche incoace... avem muzica buna si relaxanta... numai buna pentru condus.

Per total este un joc bun care te face sa-l repeti doar ca sa termini jocul si cu tuner si cu muscle si cu exotic. In opinia mea este cel mai bun joc din seria NFS. Totusi... este mai bun decat Porsche doar fiindca e mai nou si are grafica mai buna si muzica buna. Daca e sa luam in considerare in ce an a aparut Porsche si cat de bun era la vremea lui... atunci pentru sfarsitul lui 2006 Carbon este mai slab decat era Porsche pentru anul 1999 (parca atunci a aparut, nu?)

Ma rog... asta e parerea mea. :)

MLADEN

Quote(ce cauta Cross acolo? el nu face nimic pana la urma... De ce e bounty hunter? Parca era politist...

[imaginaţia mea în acţiune]  ;;)

După ce fugi (la început) din Carbon ajungi în MW unde-l faci pe cross de ruşine că nu a reuşit să te prindă (probabil după aceea l-au dat afară din poliţie) şi deeacea el devine vânător de recompense şi te urmăreşte după ce pleci din MW şi te întorci în Carbon

gallardo

Quote from: MLADEN on 16 November 2006, 07:59
Quote(ce cauta Cross acolo? el nu face nimic pana la urma... De ce e bounty hunter? Parca era politist...

[imaginaţia mea în acţiune]  ;;)

După ce fugi (la început) din Carbon ajungi în MW unde-l faci pe cross de ruşine că nu a reuşit să te prindă (probabil după aceea l-au dat afară din poliţie) şi deeacea el devine vânător de recompense şi te urmăreşte după ce pleci din MW şi te întorci în Carbon

Mda... si dupa ce scap in MW de cateva urmariri de peste 10 minute la nivelul 5... dupa ce scap de urmarirea finala la nivelul 6 cand vin toti politistii din oras dupa mine... ma prinde el singur intr-un canion dupa ce ma busesc de camionul ala... ca deh... dupa ce am distrus sute de masini de politie, am rasturnat zeci de camioane... imi moare masina dupa ce m-am busit de unul  :slap:
Oricum ai lua-o... story-ul tot e de kkt.  :slap:

Ah... si ce am uitat sa zic in postul anterior... tot de rau:
e AL NAIBII de enervant in Canyon cand la anumite curbe incepe camera sa se lase in jos si sa-ti urmareasca masina.... adica se schimba modul in care urmareste masina... ceea ce te deruteaza si te face sa intri in primul perete.
Si ce mai e enervant e ca nu reusesc sa umblu la EA Trax. Vreau si eu sa pun toate melodiile sa fie disponibile atat in meniu cat si in joc.... n-am reusit sa fac asta  :wacko:

MLADEN

Quote from: gallardo on 16 November 2006, 10:25

Ah... si ce am uitat sa zic in postul anterior... tot de rau:
e AL NAIBII de enervant in Canyon cand la anumite curbe incepe camera sa se lase in jos si sa-ti urmareasca masina.... adica se schimba modul in care urmareste masina... ceea ce te deruteaza si te face sa intri in primul perete.

Eu joc doar "bumper view"  :fum: (chiar şi drifturile)

Căt despre fugăreala cu poliţia, cea mai mare tămpenie îi în Challange series când mergi cu camionul şi ăsta are masa unui Matiz :slap:

Un plus al jocului îi sunetul motoarelor, care sună cam cum ar trebui, şi asta este toată muzica de care am nevoie pe parcursul curselor  :D

clawd

Quote from: MLADENEu joc doar "bumper view"  :fum: (chiar şi drifturile)
That's my kinda' playa'!!!!  :drink:
Smee again....

paull

QuoteAh... si ce am uitat sa zic in postul anterior... tot de rau:

gallardo, da ce zici de faza in care tu concurezi cu un oponent (vorbim aici de provocarea adversarului, cand tu alegi finish line-ul) ai sus ca ghidaj sageata GPS-ului si cand schimbi zonele (teritoriile) iti apare pe tot ecranul scrisul ala care iti spune ca zona e controlata de....scris care efectiv sta pe ecran mai bine de 5 secunde si care, daca apare intr-o intersectie, iar tu trebuie sa virezi....va dati seama de consecinte.
ps. din ce am observat eu, ride height nu influienteaza defel comportamentul masinii (in MW se simtea bine daca faceai modificari).
ps2. acum sunt pe undeva pe la 50%, am inceput cu Mazda RX8 si acum am Mazda RX 7  :D
ps3. astept urmatoarea serie nfs ca asta m-o cam dezamagit

gallardo

Chestia aia nu ma deranjeaza prea tare... in schimb miscatul camerei ma omoara in canyon... Cred ca trec si eu la "hood view" (bumper view nu-mi place :P )

Chipicao

Am terminat cariera, tipul zice "the keys are in the ignition", dar nu am Audi 4LM decât în Quick Race. E normal? Adică, aşa e şi la voi? Că normal nu e!

nicolin

Mda, dragutel jocul (e taman bun de pierdut 10 .. 20 .. 30 minute, in lipsa de altceva). Merge OK pe 800 x 600 pa laptopu' meu (Sempron 3100+, 512 RAM, Mobility X600 cu 64 MB VRAM), fara set-ari de calitate la maximum. Desi am ajuns la (parca) 17% NU am reusit sa castig vreun Drift. Poate o sa incerc sa cumpar o 'americana' si sa o echipez exclusiv ptr. asa ceva. Vom vedea.