Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 268
Total: 268

Probleme instalare Ubuntu

Started by Bobses, 11 November 2006, 19:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bobses

Am vrut să instalez Kubuntu; decepţie: eroare la partiţionarea manuală, indiferent de versiunea incercată (6.06, 6.06.1, 6.10). Crapă instalarea; la reluare merge pînă exact în acelaşi punct.
Am încercat un Ubuntu 6.06; s-a instalat fără probleme, dar l-am scos imediat: lipsă KDE. :) Îmi place mai mult KDE-ul, ce să fac... Acum iau de pe Roedu Ubuntu 6.10, să mai fac o încercare.
Momentan, pe lîngă Windows, am FC6: fără probleme! Singura nemulţumire: sînt momente cînd se mişcă destul de greu (de aceea vreau, totuşi, să mai fac o încercare cu Ubuntu, chiar cu Gnome - am înţeles că merge binişor).
Aştept urmarea experienţei tale cu Ubuntu. :)

kman

Installer-ul de Kubuntu, desi are acelasi codebase ca si cel din Ubuntu normal, are o serie de bug-uri proprii, incearca o instalare de ubuntu normal, si pe urma apt-get install kubuntu kubuntu-desktop si ai KDE si tot ce vrea muschiul tau.
Daca vrei instalarea completa de kde poti sa dai si un apt-get install kde si-ti ia toate pachetele din kde nu numai pe cele din main.

Bobses

Mulţam; am să încerc mîine toate astea. Revin...
Posted on: 11 November 2006, 20:07
Am instalat azi Ubuntu dar sunet ioc. :) Cînd apare pagina de logare se aud 3 sunete consecutive, dar cînd sînt în contul de utilizator n-am sunet. Zice aşa: "Nici un modul GStreamer pentru control volum şi/sau dispozitive găsite." Ce să-i fac?
Posted on: 12 November 2006, 12:08
Cu sunetul s-a rezolvat printr-o reinstalare a Ubuntu.
Cel mai frumos e că acum am Kubuntu din Ubuntu. :)) Mersi, kman. ;)
Aş fi curios ce repository aveţi voi?

kman

kman@dracula:~$ cat /etc/apt/sources.list
deb ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy main restricted universe multiverse

deb ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-security main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-security main restricted universe multiverse

deb ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-updates main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-updates main restricted universe multiverse

deb ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-backports main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.lug.ro/ubuntu edgy-backports main restricted universe multiverse

Bobses

Mulţumesc; le-am pus şi pe astea. Pot să consider că mi-am configurat acceptabil, zic eu, sistemul: TV-OUT-ul, muzică, filme, net, etc.
Problemă destul de deranjantă: 2 zile a mers minunat conexiunea la net (dhcp de la RDS). Azi dimineaţă net ioc: pînă n-am pus manual IP-ul şi toate celelalte (a trebuit să intru în Win, să dau ipconfig, să copii datele...) n-a vrut s-o ia din loc. Ce s-a întîmplat şi cum remediez?
Posted on: 14 November 2006, 16:43
Şi mai am o belea (cred): m-am jucat cu alsamixer şi am senzaţia că nu se mai aude sunetul ca înainte (mi se pare că e un pic bruiat). N-am văzut nici o opţiune Default sau ceva asemănător prin alsamixer, ca să revin la setările iniţiale.
Acum aş vrea să încerc să scot driverul de sunet, să văd cum se aude după reinstalare. Cum fac ambele operaţii?

Adrian2005

@Bobses: La faza cu netu, poate merge cu "sudo dhclient" (activeaza dhcp-ul, iti da net pe sesiunea curenta), ca si la mine facea figuri dinastea... (si eu sunt tot pe RDS, cu Ubuntu).

Cred ca se intampla asa pentru ca serverul RDS nu raspunde destul de repede la DHCP-Request.

Bobses

Mulţumesc, a luat-o. :)

Posted on: 15 November 2006, 22:12
Un lucru care nu-mi place: încerc să conectez camera mea video Sony HC19E prin USB şi-mi zice că nu pot utiliza USB-ul. Citind pe forumul Ubuntu am descoperit cu oroare că USB-ul de la Sony şi Linux-ul ar cam fi incompatibile: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=300368&postcount=4 :(.
În plus, nici prin portul firewire nu reuşesc s-o văd din Ubuntu, chiar dacă am încercat metodele descrise în threadul mai sus pomenit. După rularea gscanbus îmi zice This probably means that you don't have raw1394 support in the kernel or that you haven't loaded the raw1394 module. Am să compilez şi kernelul, să văd dacă ăsta e motivul... Să văd cînd am să am timp pt. asta...
Alte idei?

~Empathy~

QuoteÎn plus, nici prin portul firewall...
Firewire?

modprobe raw1394
We dance, and the music dies...

Bobses

Aşa e, firewire. :) Graba şi nervii. ;)
Tot nu merge nici cu modprobe raw1394; acelaşi răspuns la gscanbus...

~Empathy~

Da dar macar ti-a incarcat modulul raw1394? (Apare la lsmod?). Daca da, atunci nu are rost sa iti mai compilezi kernelul, e de la altceva.
We dance, and the music dies...

Bobses

La lsmod îmi apare, printre altele şi asta:
ieee1394              306104  3 raw1394,sbp2,ohci1394
Cred că l-a încărcat, nu?  :D În cazul ăsta, care ar putea fi motivul? Cu kino nu-mi vede camera...
Posted on: 19 November 2006, 18:10
Am unele probleme cu sunetul în Firefox atunci cînd rulez Flash. Am făcut chestia asta de aici şi a funcţionat. Problema apare după restartul sistemului: unele siteuri în flash merg, altele nu (la sunet mă refer).
Bănuiesc că trebuie făcut să rulez chestia aia la boot; iarăşi, cred că e ceva cu rc.local. Mai departe ceaţă. Cum fac?

Edit: am copiat firefoxrc în /etc/init.d; am rulat sudo update-rc.d firefoxrc defaults după care l-am făcut executabil: sudo chmod +x /etc/init.d/firefoxrc
Nu ştiu cît e e corectă operaţiunea, dar se pare că merge; posibil să fie o coincidenţă... :)

BiThian

Bine ca exista pagina de manual pentru firefox :pfff:
"A man who would not die for something is not fit to live." - Martin Luther King

panzerboy

Quote from: Bobses on 23 November 2006, 20:21
Am unele probleme cu sunetul în Firefox atunci cînd rulez Flash. Am făcut chestia asta de aici şi a funcţionat. Problema apare după restartul sistemului: unele siteuri în flash merg, altele nu (la sunet mă refer).

Dezinstalează flash-plugin şi ia versiunea 9 Beta  de aici.
http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer9.html

S-au rezolvat toate probleme la sunet.

Bobses

Mersi; deocamdată văd că merge bine.