Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 203
Total: 203

Ce aplicatii Windows se pot rula pe *nix?

Started by nicolin, 04 November 2006, 09:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nicolin

Personal as trece pe un OS free imediat ce acesta mi-ar permite 'acces' la aplicatii Windows. In special la jocuri. Se poate asa ceva? Daca cineva ar putea sa exemplifice, concret, cred ca ar fi in avantajul tuturor.

~Empathy~

Jocurile nu prea ruleaza pe *nix decat in cazurile urmatoare:
- Sunt jocuri care au si varianta nativa de *nix (putine cazuri):
ex: Quake 1, 2, 3, 4, Doom 1, 2, 3, Heroes 3, UT etc etc etc.

- Jocuri dezvoltate special pentru *nix
ex: Cube, Nexuiz (desi cred ca astea ruleaza si pe Windows).
De obicei gamerilor infocati nu prea le plac jocurile astea.

- Jocuri rulate in Cedega/Wine
ex: multe jocuri, probabil vreo 60% - 75% din ele. Performanta variabila, in principal nesemnificativ mai mica.

- PS3 va rula linux, totusi asta nu inseamna ca jocurile de PS3 vor rula pe PC sau pe linux.

Cu restul aplicatiilor daca nu esti expert in Photoshop si nu faci DTP in Quark sau InDesign nu ai probleme, alternative gasidu-se de multe ori mai bune (de obicei). Se gasesc alternative si pentru Photoshop sau Quark dar nu plac poporului.
We dance, and the music dies...

IceCub

Nicolin, un punct de plecare pentru a experimenta ar fi SLAX KillBill Edition care se lauda ca stie sa ruleze nativ multe aplicatii Windows. Distributia are numai 204MB si cred ca merita incercata.
O alta alternativa de test ar fi Linspire.

~Empathy~

Slax ala nu e decat un Slackware cu wine instalat default...
We dance, and the music dies...

IceCub

Quote from: ~Empathy~ on 04 November 2006, 13:09
Slax ala nu e decat un Slackware cu wine instalat default...

Important este faptul ca e Windows user friendly. :)

R3NZoR

Hop,am sărit groapa.

Adrian2005

La Slax nu-i nevoie sa-l instalezi pe hard-disk, ruleaza si de pe CD... adica arzi imaginea, setezi din BIOS sa boot-eze mai intai de pe unitatea de CD si apoi de pe hard, inchizi calcultoru cu CD-u ala in unitate si la primul boot linuxu se va incarca in RAM, si va ramane acolo pana inchizi calculatoru... (daca vrei, il poti si instala dar ai nevoie de partitii gata facute / sa instalezi si utilitaru de partitinare)

PS: Comanda pentru inchiderea calculatorului din consola este ,,init 0" (si ca sa nu fiu criticat de experti, merge si ,,shutdown -h now")

LE: Daca totusi vrei sa-l instalezi, cauta prin meniu, ca sigur gasesti... iar procedura de instalare dureaza max 10 minute (e o fereastra in care dai 3 click-uri si gata)... Nu uita, in procesul de instalare slax nu intra si partitionarea, asta se face manual, inainte...

radue

pentru orice distributie debian sau debian based (e.g. *buntu) sa instalezi wine e simplu: sudo apt-get install wine :)

O lista cu rapoarte ale rularii cu wine a softurilor de windows gasesti aici: appdb.winehq.org

Singura aplicatie de windows cu care am avut probleme cu wine e yahoo messenger, de care nu am nevoie oricum.

Ducu.

Josephine

There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.