Main Menu

Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 340
  • Online ever: 340
  • (Today at 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 235
Total: 235

Mech Commander

Started by Chipicao, 20 January 2007, 03:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Chipicao

Jocul asta mi-a mâncat o bună parte din tinereţe.
http://mechcommander.org/
Nu ştiu exact cum sau de ce... dar se pare că poate fi downloadat legal, din moment ce link-ul l-am găsit chiar pe wikipedia. :blink:
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Foxter

Ce moment aiurea sa realizez ca nu pot sa iau jocul pentru ca nu m-au interesat niciodata torrentii (noroc ca am terminat MechCommander 2 acum cativa ani).  :D
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

sneferu

Cu ce se mananca jocul? Nu ma trimiteti sa caut pe gogle, vreau parerea voastra, a celor care l-ati jucat.
"Sa nu crezi ce-ti spun acum
Vorbele-mi sunt vant nebun
Sa nu crezi ce-ti spun acum
Chiar de eu iti spun..."

sneferu

Din cate am observat este facut de Microsoft. Am accesat site-ul oficial dar la download se afla doar versiunea demo. In cazul asta ma indoiesc ca este legala adresa data de Chipicao. In schimb am gasit asta : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=6d790cde-c3e5-46be-b3a5-729581269a9c&DisplayLang=en
"Sa nu crezi ce-ti spun acum
Vorbele-mi sunt vant nebun
Sa nu crezi ce-ti spun acum
Chiar de eu iti spun..."

Foxter

Quote from: sneferu on 25 January 2007, 08:23
Cu ce se mananca jocul? Nu ma trimiteti sa caut pe gogle, vreau parerea voastra, a celor care l-ati jucat.

MechCommander reprezinta versiunea strategica a universului MechWarrior.

MechWarrior vine de la Mechanical Warrior si reprezinta pilotul unui robot cu o inaltime de pana la aceea a unui bloc de 10 etaje si care cantareste pana la 100 de tone. Este dotat cu trei tipuri de arme: Beams (Laser, Particle Cannons, Flamers), Balistic (tunuri si mitraliere grele) si Missile (rachete cu raza de actune de pana in 1000m). Ca protectie foloseste o armura mai mult sau mai putin groasa. Armele cu energie si motorul robotului sunt alimentate de un generator. Viteza robotului este determinata de marimea robotului a motorului lui si normal de greutatea lui. Toate armele ocupa spatiu pe robot marind astfel greutatea lui si producand caldura de cate ori trag. Heat Managementul este extrem de important deoarece daca robotul este plin de arme si trage cu toate odata se incinge si trebuie sa raceasca ajungand in shutdown daca caldura nu se poate disipa in timp ce este activ (shutdown in timpul luptei egal sitting duck). Daca nu se poate face racirea exista riscul ca robotul sa se supraincalzeasca si sa ii sara in aer generatorul. Exista si radiatoare ce ajuta la disiparea caldurii mai rapid dar ocupa din tonajul care poate fi folosit per total. Torso-ul robotului are un anumit grad de mobilitate fata de picioarele lui, grad ce variaza in functie de modelul robotului.

Nu exista o arma perfecta de folosit, fiecare tip de arma are avantaje si dezavantaje. Beam-urile trag repede si nu ocupa mult din tonaj dar genereaza caldura mare. Missile-urile bat departe dar pot fi pacalite si degaja caldura mare si ele. Balistic-urile sunt poate cele mai puternice dar iti au mult din tonaj si sunt foarte puternice doar in apropiere cu o singura exceptie.

Robotii se impart in clase care sunt in ordine crescatoare Light, Medium, Heavy si Assault. Nu intotdeauna robotul din clasa mai mare il va bate pe cel din clasa inferioara. Mobilitatea robotului mai mic il poate feri de majoritatea loviturilor robotului din clasa mai mare in timp ce el trage cu efecte mai mici dar care se aduna in timp.

Se pare ca am trecut mai mult spre partea de actiune a jocurilor din universul MechWarrior (MechWarrior 3, MechWarrior 4 Vengeange, MechWarrior 4 Mercenaries fiind jocurile gen FPS pe care ti le recomand calduros) si am zis destul de putin despre MechCommander. In MechCommander in loc sa privesti actiunea prin ochii unui pilot tu directionezi robotii din o perspectiva gen RTS.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

Chipicao

Am impresia că în link-ul dat de mine veţi găsi sursa oferită de Microsoft dar compilată.

Foxter, e mai simplu de-atât. :D
Aş putea spune că jocul e o combinaţie între RTS şi RPG (mai puţin). Pe scurt, controlezi unul sau mai mulţi roboţi, fiecare cu pilotul lui, fiecare putând fi upgradat între misiuni. Misiunile sunt banale (distrugerea unor clădiri, asedierea unor forturi, etc.). Inamicii variază de la roboţi la soldăţei (pe care îi poţi călca :fum:).

La prima vedere jocul nu pare foarte deosebit, dar feeling-ul pe care ţi-l dă este unic.
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Marmota

Super JOC..... :cpt:

e o placere...sa fugi cu robotii tai......care i-ai armat pentru misiunea in care te duci..conform intel-ului...si apoi sa dai nas in nas cu robotzel super nasol......si atunci fugi....iei pe la spate...ce m-am mai jucat...pilotii acumuleaza experienta...si devin din ce in ce mai buni ;)...dar si misiunile...

MC1 MC1 gold sunt sa zic clasice....MC2 este doar trecerea universului in grafica 3D etc......dar sincer mai mult mi-a placut MC1.....chiar ca o sa le iau sa vad cum mai merg......ce vremuri ... :fum:

Foxter

Pentru iubitorii universului Mechwarrior ceva ce s-ar putea sa va placa aici.

tcalexander

Hai mă, o punem de un batchall?
Would you like to ride on your own ass?

Foxter

Sorry dar eu am renuntat la Mechwarrior. Cine vrea cele 2 CD-uri cu Mechwarrior 4 Mercenaries si poate veni in Bucuresti sa imi dea un mail (l70_panther@yahoo.com) / PM pe forum.