Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 232
Total: 232

X Server comercial

Started by ~Empathy~, 25 December 2006, 18:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

~Empathy~

Ma intereseaza ce experiente aveti despre diverse implementari comerciale ale serverului X, in linux. Stim cu totii cat de lenta e implementarea Open Source, stim ca pana la forkul XFree -> Xorg, timp de vreo 8 ani nu s-au adaugat decat hackuri, drivere, bloat si buguri, lucruri care incep sa se corecteze cu Xorg 7.x, dar inca mai e foarte mult de lucru.

Ce experiente aveti?
We dance, and the music dies...

kman

Nu stiu daca e tocmai ceea ce cauti tu, dar eu folosesc si sunt foarte multumit de X-Win32, e un server de X pentru platformele microsoft. Performantele sunt ceva mai bune decat cele ale Xorg-ului din cygwin insa nu sunt fenomenale (nu poti rula mplayer-ul remote :) ).

Cu serverul proprietar de la SUN nu m-am jucat mai de loc, dar mi s-a parut un pic mai simplu de configurat decat Xorg-ul, nu pot sa ma exprim asupra performantelor pentru ca pe masina pe care m-am jucat cu Xsun, Xorg nu mergea deci nu am putut face un test comparativ.

X-ul de pe HP-UX e un split din XFree deci frozen codebase de acum 10 ani asa ca nu prea ai la ce performante sa te astepti, la vremea lui era bun pentru statiile grafice high-end, dar acum nu prea mai foloseste nimeni hp-ux la asa ceva deci investitie minima pentru a-l intretine.

In acest moment nu cunosc nici o solutie proprietara pentru Linux, poate vine cineva cu o completare...