Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 268
Total: 268

caut o placa de retea wireless

Started by hallelujah, 15 December 2006, 00:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hallelujah

Caut o placa de retea wireless care sa stie urmatoarele chestii:

- a/b/g
- sa fie suportata nativ de kernelul linux nu prin intermediul proiectelor gen ndiswrapper sau madwifi
- sa poata fi setata in monitor mode pe linux (prietenii stiu de ce ;) )
- preferabil sa functioneze cu driverele care vin cu windows-ul
- preferabil sa aiba conector pentru antena externa sau sa fie high powered

Exista asa ceva pe piata romaneasca sau sunt eu pur si simplu prea pretentios?
-= Wenn der Computer alles kann, dann kann er mich mal kreuzweise! =-

kman

Eu mi-am luat jucaria asta si sunt aproximativ multumit de ea, nu are nici antena externa si nici nu e high powered afaik.
Are drivere native de linux, desi nu vin la pachet cu nici o distributie, din cate stiu eu.
Cat despre monitor mode nu stiu daca poate/suporta.

hallelujah

pai tocmai asta era ideea ... sa mearga by default cu orice distro .. in special cu alea live

ozzy

Bah tu vrei sa te apuci de haxoring  ;;)
Try Zapp, cont free si sa nu cumva sa ceri garantie, zici ca ai uitat buletinu' acasa  :devil:
Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu

~Empathy~

Quote from: ozzyBah tu vrei sa te apuci de haxoring 
Try Zapp, cont free si sa nu cumva sa ceri garantie, zici ca ai uitat buletinu' acasa 

Ce cere omul si ce ii recomanzi tu...

We dance, and the music dies...

ozzy

Ok, este posibil sa fi facut eu o presupunere gresita insa "monitor mode pe linux (prietenii stiu de ce  )" m-a facut sa cred ca el isi doreste access "anonim" la Internet. Altfel de ce ar vrea sa scaneze dupa retele wireless (paranteza si smilie-ul poate m-au indus in eroare)

Back ontopic: hallelujah, nu ai mentionat daca te intereseaza sa fie pe USB, PCMCIA sau MiniPCI. Poate ma lamuresti cu a-3-a "-" sa ma prind si eu cat de eronate au fost concluziile mele :(

LE: comentariu la editul postului de deasupra - no offence, no need for deffence ;)
Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu

~Empathy~

Quotenu ai mentionat daca te intereseaza sa fie pe USB, PCMCIA sau MiniPCI

Genial omule. A zis ca:

Quotesa fie suportata nativ de kernelul linux nu prin intermediul proiectelor gen ndiswrapper sau madwifi

Cred ca e destul de clar. Nu ai inteles? Atunci nu ai ce sfaturi sa-i dai.

Ontopic: Eu am o placa cu chipset Wavelan, e vorba de chestia asta: http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_Tourrilhes/Linux/Orinoco.html , dar din pacate e doar b asa ca nu cred ca te ajuta :(.

Cred ca ai mai mult succes daca-ti limitezi cerinta la a nu folosi ndiswrapper, dar sa se poata folosi drivere proprietare.

hallelujah

@ ozzy ... nu e vorba de hackereala ca aceasta meserie nu este cu carte de munca deci nu corespunde cerintelor mele de viitor dar dupa cum bine ai observat e vorba de un instrument mai mult decat compatibil cu ceea ce folosesc hackerii inraiti.

@ empathy ... pentru 11 mbit am deja o placa de 200mW, cu antena externa si chipset prism 2.5; dar cu placa aia nu pot sa ma conectez la retele cu wpa :(  de unde si necesitatea unei placi de 54 mbit; nu caut de alea cu 108 mbit din doua motive:
- deranjeaza wireless-urile vecinilor
- folosesc tehnologii si deci drivere proprietare

Josephine

Quote from: hallelujah on 15 December 2006, 00:16
- sa fie suportata nativ de kernelul linux nu prin intermediul proiectelor gen ndiswrapper sau madwifi
(...)
- preferabil sa functioneze cu driverele care vin cu windows-ul

Apai hotaraste-te. Ori nu vrei ndiswrapper, ori vrei drivere de windows..
Altfel, daca vrei pcmcia, uita-te dupa cardule Intel, mi se pare ca-s orinocco (eu am vreo 2 pe-aici, niciodata nu m-am uitat concret ce chipset au ca le-am pus in computer si au mers; daca vrei usb, cauta pe linux-usb.org; pci, sa nu fie cu chipset TexasInstruments, chit ca exista acx100 sau acx111, driverele alea sug.
There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.

~Empathy~

Nu nu :). Cred ca el a vrut sa zica ca Windows sa aiba suport nativ pentru placa wireless, respectiv Linux sa aiba suport nativ. Nu s-a referit la folosirea driverelor de Windows in Linux.

hallelujah

Quote from: ~Empathy~ on 16 December 2006, 22:18
Nu nu :). Cred ca el a vrut sa zica ca Windows sa aiba suport nativ pentru placa wireless, respectiv Linux sa aiba suport nativ. Nu s-a referit la folosirea driverelor de Windows in Linux.

aramdune m-a inteles chit ca-s inginer si nu stiu sa ma exprim; da, cardul il vreau pe PCMCIA; inteleg sa caut ceva de la orinoco?

Josephine

Yep, sau prism2 (intel are prism, nu orinoco, sorry). Uite aici de exemplu o lista cu placi care merg.
There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.