Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 261
Total: 261

oracle 10g pe kubuntu,cum?

Started by kquizak, 04 December 2006, 22:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kquizak

salut...cam asta e logul...
Using paramFile: /home/florin/Desktop/database/install/oraparam.ini

Checking installer requirements...

Checking operating system version: must be redhat-3, SuSE-9, redhat-4, UnitedLinux-1.0, asianux-1 or asianux-2
                                      Failed <<<<

Exiting Oracle Universal Installer, log for this session can be found at....blablabla

deci ce sa inteleg ca numa astea merg....sau nu am ales eu bine linkul?  http://www.oracle.com/technology/software/htdocs/devlic.html?url=http://www.oracle.com/technology/software/products/database/oracle10g/htdocs/10201linuxsoft.html

sau sa incerc zLinux?

10x
network-tools.ath.cx ---nmap yourself

~Empathy~

Urm... cred ca zLinux nu ai cum sa incerci :P.

Oracle Express merge pe derivate debian
http://www.oracle.com/technology/tech/linux/install/xe-on-kubuntu.html
dar numai Oracle Express... Oracle nu merge si nu va merge niciodata pe altceva decat linuxurile enterprise si UNIX. Ah da, si windows desigur.
We dance, and the music dies...

kman

Quote from: kquizak on 04 December 2006, 22:26
Checking operating system version: must be redhat-3, SuSE-9, redhat-4, UnitedLinux-1.0, asianux-1 or asianux-2
                                      Failed <<<<

Asta se rezolva frumos cu runInstaller -ignoreSysPreReqs, dar o faci pe pielea ta, adica din moment ce folosesti acel parametru nu mai ai nici un fel de suport de la oracle.

Quote from: ~Empathy~ on 04 December 2006, 22:36
...
dar numai Oracle Express... Oracle nu merge si nu va merge niciodata pe altceva decat linuxurile enterprise si UNIX. Ah da, si windows desigur.

Wanna bet on it ? :)

Cu varietatea de tutoriale de pe net poti sa-l pui pe orice lunix vrea muschiul lu' matale, inclusiv pe freebsd cu emulare de linux (nerecomandabil totusi).
Sunt multe chestii care n-or sa mearga din prima pe variantele non-enterprise, dar se pot manari ca sa mearga.
In productie totusi e alta problema daca vrei stabilitate si suport de la Oracle tre' sa mergi by the book.

Daca sunteti interesati pot sa va dau un scurt tutorial de cum se pune Oracle pe un linux oarecare (toate configurarile si scripturile facute de mana).
On a side note, Oracle 10g si 10gR2 merg fara probleme pe TFM Linux :).

~Empathy~

QuoteWanna bet on it ?

Da, ai dreptate :). Ma contrazic singur, chiar eu l-am pus pe un gentoo si pe un Solaris Express unde nu ar trebui sa mearga. Dar... nu vad la ce bun...
We dance, and the music dies...

kman

Quote from: ~Empathy~ on 04 December 2006, 22:42
... Dar... nu vad la ce bun...
To show that you got big kojones :D.

kquizak

Daca sunteti interesati pot sa va dau un scurt tutorial de cum se pune Oracle pe un linux oarecare (toate configurarile si scripturile facute de mana).
On a side note, Oracle 10g si 10gR2 merg fara probleme pe TFM Linux :).
ma intereseaza...
@aramdune: nu vreau XE....
network-tools.ath.cx ---nmap yourself