Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 211
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 195
Total: 195

OpenIT - Revista Open Source romaneasca

Started by oblio, 23 November 2006, 21:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oblio

"Cu gust de Linux şi Open Source, proaspăt ieşită din distilerie, revista OpenIT te aşteaptă să o guşti!"

Tocmai a apărut o nouă revistă Open Source, de data asta una românească.
Sper să vă placă - se adresează începătorilor, dar nu numai lor, şi orice contribuţie e binevenită ;)

În calitate de colaborator, vă doresc lectură plăcută, şi să trimiteţi sugestiile folosind formularul de contact:
http://www.openitromania.org/contact

Homepage:
http://www.openitromania.org/

Download (arhivă ZIP a PDF-ului, 4,7MB):
http://www.openitromania.org/revista1.zip

Parcă merge OpenIT cu SayIT :)
Linux Soft. O comunitate Linux deschisă.

IceCub

Felicitari si la cat mai multe aparitii!
Imi place de a "scoli" (de a lua de la zero) viitorul utilizator de Linux, de a destrama "legendele urbane" care de multe ori ne tin departe de "alternative". De asemenea imi place faptul ca nu va limitati la a spune "cum se face", ci incercati sa explcati cum functioneaza mecanisul.

kman

Interesant, felicitari si keep up the good work.
Recunosc ca n-am avut suficienta rabdare decat sa citesc un singur articol, cel despre Plan 9, in rest arata bine si la o spicuire pe diagonala, articolele par bine scrise si documentate.

CQ

Par bine scrise? :fum: Păi e şi Răzvan T. Coloja, fostul meu coleg de la MyComputer (redactorul şef de la defunctul MyLinux). E şi normal să vezi articole scrise cu profesionalism.
www.CO2-SOLiD.ro - Comunitatea competiţiilor de overclocking din România.

Ajutaţi-l să trăiască: http://www.pentrusorin.ro/

ccc

Comentariu la adresa formatului revistei:

Dudes, e un ebook pana la urma, formatul pe coloane poate parea frumos, dar e total nepractic. Eu sunt putintel mai chior si folosesc un zoom ceva mai mare, iar datul in sus si jos sa citesc doar 1 pagina a revistei devine obositor.

CalulTroian

Foarte frumoasa initiativa!

Citeva sugestii totusi.

1) Care e ratiunea pentru care trebuie sa downloadez un pdf bagat intr-un zip? Nu puteti lasa numai pdf-ul? Il pot citi online.
2) Pentru cei obisnuiti sa citeasca man pages si info pages in shell, cu 80 de caractere latime, formatul pe 3 coloane inguste e cam greu de urmarit. Si daca vreti si voi sa scrieti o comanda mai lunga, nu va incape. Be reasonable!

oblio

1) Am vorbit, şi e vorba de dimensiune în principal, plus că fiind mare, am înţeles că multora li se blochează browserul din cauza Acroread.
2) Încercăm să trecem la 2 coloane (cel puţin dacă reuşesc să conving redacţia :P)

ccc

Am alta idee: fiind online, de ce e pdf? De ce nu o faceti ca o pagina web normala? Si eventual, puneti varianta de pdf ca fiind o alternativa pentru cei ce vor sa-si tipareasca and stuff.

adilehanceanu

Quote from: oblio on 06 December 2006, 09:57
...2) Încercăm să trecem la 2 coloane (cel puţin dacă reuşesc să conving redacţia :P)
Păi îi trimiţi pe şefi să citească ce s-a comentat pe aici :D
The soul of computer technology

laf

afara de numarul din decembrie vad ca nu ai mai scos... voi mai stiti ceva de ei?
Cea mai scumpa si rara resursa pentru om este timpul, paradoxal acesta este infinit!

~Empathy~

Exista numaul 1 si numarul 2. Numarul 3 nu a aparut inca, dar am informatii ca va aparea.
We dance, and the music dies...

laf

eu nr 1 nu am reusit sa l iau de la ei de pe site... nu am vazut eu cum trebuie?
cine il are poate sa mi-l trimita si mie pe mail ?
Cea mai scumpa si rara resursa pentru om este timpul, paradoxal acesta este infinit!

Chipicao

μή μου τούς κύκλους τάραττε

laf

mersi, si asteptam nr 3, ca e cu noroc

oblio

A apărut numărul 3, vezi pe site ;)