Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 267
Total: 267

Probleme cu linux

Started by R3NZoR, 31 October 2006, 09:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R3NZoR

Salut,am incercat de curand sa instalez pe un calculator amd64,cu o placa video nVIDIA 6600GT,SUSE 10.0,dar dupa ce l-am instalat acesta imi arata niste linii si culori aiurea cand intram in desktop,acelasi lucru si cu un ubuntu 6.06 64biti,la instalare imi apar acele linii ciudate,merge sa intru in el doar in "safe graphics mode" si dupa aceea se blocheaza.Ce sa ii fac sa mearga?
Hop,am sărit groapa.

s0ldatu

ai incercat sa instalezi driverele de la nvidia ?
http://www.nvidia.com/object/unix.html

R3NZoR

Pai cum sa instalez driverele cand nu pot sa instalez linux-ul?Am incercat ubuntu ca este live,dar cand ii dau install pe safe graphics se blocheaza iar daca ii dau install normal nu vad nimic.
Hop,am sărit groapa.

s0ldatu

Quote from: R3NZoR on 31 October 2006, 09:15
Salut,am incercat de curand sa instalez pe un calculator amd64,cu o placa video nVIDIA 6600GT,SUSE 10.0,dar dupa ce l-am instalat acesta imi arata niste linii si culori aiurea cand intram in desktop,acelasi lucru si cu un ubuntu 6.06 64biti,la instalare imi apar acele linii ciudate,merge sa intru in el doar in "safe graphics mode" si dupa aceea se blocheaza.Ce sa ii fac sa mearga?
aici ai zis ca l-ai instalat deja, hotaraste-te si spune-ne datele exacte, daca vrei ajutor.

R3NZoR

Cred ca nu am fost eu prea explicit.Deci scurt si la obiect:Vreau sa instalez ubuntu 6.06 64bits.
Hop,am sărit groapa.

s0ldatu

1) la inceputul instalarii, alege instalarea in mod text (daca exista), iar dupa instalare pune driverele de pe site-ul nvidia
2) reconfigureaza X-ul, cu atentie deosebita la rezolutie si la frecventele de refresh
3) du-te la biserica si roaga-te :)

adi_bmf

Same problema si aici. Daca reusesti sa instalezi Ubuntu, da-mi si mie de veste...
It seems they wanna finger print me and gimmie some years / They'll only get one finger while I'm shifting gears

icsfails

S-ar putea sa va ajute si asta:
Video timing calculator

Edit: Scrisesem adresa gresit, lipsea un "l" la sfarsit  :slap:
The two basic principles of Windows system administration:

* For minor problems, reboot
* For major problems, reinstall

adi_bmf

Not Found
The requested URL /Misc/Electronics/faq/vga2rgb/calc.htm was not found on this server.

O sa mai incerc...
It seems they wanna finger print me and gimmie some years / They'll only get one finger while I'm shifting gears

R3NZoR

@s0ldatu O sa incerc punctul trei prima data  :D
@adi_bmf http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/vga2rgb/calc.html (defapt e .html)
Hop,am sărit groapa.

Foxter

Se pare ca problema cu Ubuntu apare indiferent de placa video din calculatorul pe care este instalat Ubuntu sau derivate ale lui. Eu am probleme cu rezolutia ce imi face monitorul sa intre pe out of range dupa primul ecran cu optiuni. Daca folosesc optiunea VGA si pun o rezolutie mai mica mai merge un pas dar pana la urma iar da eroarea cu out of range. Placa video este un Matrox Millenium G200 SD PCI 8MB, linuxul este Xubuntu 6.10 x64. Procesorul este un Sempron 2800+ AM2. Monitorul meu poate merge pana in 1280x1024@60Hz.
Xubuntu 6.06 x32 merge perfect.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

R3NZoR

Deci renunt la ubuntu fiindca am reusit sa-l fac sa mearga live,i-am dat install dar imi da install crashed,am mai incercat odata si imi da gnome crashed,am mai incercat inca odata si se blocheaza la partitionare. :pfff:
Hop,am sărit groapa.

panzerboy

Eu îţi recomand să renunţi la distribuţii pe 64biţi. Încă sunt în stadiul de optimizare a aplicaţiilor.

Pune un Ubuntu 6.10 pentru PC.

R3NZoR

Am reuşit sa pun tot 6.06 normal,dar îmi da crash la gnome cand intru in el,aşa că l-am şters.Acum download-ez slack 11,poate merge bine.Oricum va mulţumesc pentru raspunsuri.
Hop,am sărit groapa.

s0ldatu

mie imi merge perfect slack 11 pe laptop si pe unul dintre desktopuri.

daca vrei pachete pt slackware, gasesti (si) la www.linuxpackages.net

R3NZoR

Am niste probleme la instalarea slackware 11.0.Cand incerc sa montez /dev/sda1 partita ext2 imi zice Permission Denied.Mentionez ca am un hdd pe sata.Ce sa ii fac?
Hop,am sărit groapa.

~Empathy~

Nu stiu, ai INSTALAT deja Slackware si incerci sa montezi partitia sau iti da eroarea aia candva la instalare? Daca da, cand si ce incerci tu sa faci de fapt?
We dance, and the music dies...

R3NZoR

Deci pana la urma am reusit cu partitile am intrat in setup,dar nu merge sa instaleze nimic imi da eroare la toate pachetele care trebuie instalate."the package may be corrupt,the installation media may be bad...etc"
Hop,am sărit groapa.