Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 268
Total: 268

Ajutor la configurare Firewall in Linux

Started by Foxter, 14 November 2006, 21:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Foxter

Cum urmeaza sa trec pe Xubuntu imediat ce trec de la modem pe USB la modem pe placa de retea ma ingrijoreaza setarea firewallului in Linux. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in aceasta privinta. Caut si cu Google dar niste sfaturi venite din propria voastra experienta ar fi foarte apreciate.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

~Empathy~

QuoteCum urmeaza sa trec pe Xubuntu imediat ce trec de la modem pe USB la modem pe placa de retea ma ingrijoreaza setarea firewallului in Linux.
Banuiesc ca te referi la modem RDS standard DOCCIS. Daca da, atunci afla ca merge foarte bine pe usb si din linux.

Linux nu este windows, nu te mai ingrijora aiurea. man iptables daca chiar te ingrijorezi.
We dance, and the music dies...

Foxter

De fapt o sa fie un modem ethernet pentru o singura conexiune de la Romtelecom. Actualul e un modem Intracom Jetspeed 120 pe USB prin protocolul PPPoE tot de la Romtelecom.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

cRacanel

Eu folosesc firewall-ul inclus in distributie(SuSE). Ce sa zic..nu am probleme(a avut cineva :blink: ?). Daca ai nevoie de deschis porturi o poti face foarte usor..

Foarte bine tot pe un SuSE am rulat vreo 3-4 luni fara firewall pentru ca nu am avut timp la inceput sa configurez ce porturi vroiam, si l-am dezactivat, si asa a ramas..

Nu stiu ce sa iti zic, intreaba tu daca ai nelamuriri si incercam sa iti raspundem :)

Foxter

Tocmai am aflat ca maine imi pot cumpara un  modem ethernet. Firewalul trebuie configurat doar pt browser si messenger in principal nu jocuri si altele de gen. Virusi stiu ca sunt foarte putini pe Linux dar care e situatia cu Spyware-ul ?
Daca exista asa ceva, ce utilitare se pot folosi impotriva lui ?

cRacanel

Pai nu exista spyware.. spyware-ul din windows nu are ce fisere sa afecteze pe linux
Nu iti mai trebuie nimic altceva, doar firewall-ul activat..

Adrian2005

Daca totusi e greu cu iptables , pune si un front-end grafic , firestarter .

Foxter

Tocmai am instalat modemul, un Speedtouch 516v6. Dupa ce am instalat  si setat modemul cu numele si parola necesare in windows acum scriu de pe un xubuntu 6.06 Live cd. Acum sa setez firewalul si messengerul. Multumesc pentru ajutor. :pray: