Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 262
Total: 262

Slax 6.0.4 - "Problema sunet"

Started by IceCub, 11 April 2008, 16:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

IceCub

Salutare,
Rulez de pe un Flash USB Slax 6.0.4 si am o problema cu sunetul. In momentul in care un program foloseste placa de sunet, nimeni nu mai are acces la ea. Spre exemplu nu pot asculta un post de radio de pe internet si sa urmaresc un clip de pe Youtube, avand sunet la ambele in acelasi timp. Banuiesc ca ar trebui un fel de "direct sound" pentru linux...  :confused:

Sugestii?

wirespot

Se pare că foloseşte driverele şi bibliotecile OSS pentru sunet. Alea nu aveau ce cauţi tu, adică "software mixing". Probabil n-ai instalat alternativa, adică ALSA. Sînt vreo 2-5 pachete cu "alsa" în nume (eu pe Debian am alsa-base, alsa-oss şi alsa-utils). Sper că Slax are ALSA în depozitul de pachete! :)

După care trebuie configurată ALSA pentru placa ta de sunet (driver aka modul de kernel, nişte setări prin /etc). Mergi pe alsa-project.org şi caută-ţi placa de sunet şi vezi acolo. Sau poate e mai simplu să reinstalezi şi să-i zici să pună el ALSA de la bun început. Sau şi mai bine, mergi la Slax pe site şi întreabă-i pe ăia cum e cel mai bine. Poate fi cam aiurea să reconfigurezi sistemul de sunet de la zero dacă nu te pricepi.

IceCub

Se pare ca Slax are deja suport pentru ALSA, trebuie doar activat acest suport.

Quote- sound volumes are now adjusted like in alsaconfig
- Slax now uses original alsa packages from Slackware

Multumesc.  :sal:

IceCub

In "intelepciunea" mea cautam o rezolvare mai complicata a problemei...  :slap:
Pana la urma a trebuit doar sa umblu prin optiunile lui KPlayer sa il fac sa scoata sunetul prin ALSA  :">