Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 219
Total: 219

Ce unix-uri mai foloseste lumea ?

Started by kman, 21 December 2008, 20:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

kman

Vad ca bate de mult vantul pe aici asa ca ma gandeam sa incepem o discutie, pe cat se poate civilizata despre ce unix-uri mai folositi si la ce.

Eu folosesc cam asa:
HP-UX - baze de date mari (in general Oracle), application tier acolo unde nu am alte variante gen linux
AIX - bade de date mari (Oracle sau DB2), application tier-uri de la Oracle
Linux - file server, application tier in athitecturi multi-tier, baze de date mici gen mysql sau postgres
Solaris - bagat pe gat la pachet cu baza de date si application tier

Voi pe la ce mai folositi unix-ul ?

Foxter

Eu folosesc Xubuntu 8.04.1 ca sistem de operare desktop. Isi indeplineste bine rolul sistem de operare pentru Web Browsing, IM si very basic office. In plus ruleaza decent pe my "gaming  machine" un P3 650Mhz  cu 512MB Ram si un hard de 3.5GB avand ca video un Matrox G450 32MB PCI.
Am doar o singura problema:  imi face fite Pidginul neputandu-se conecta la contul meu de Yahoo. Am crezut ca rezolvasem problema modificand DNS-ul (Romtelecom  a facut o modificare  la DNS acum ceva vreme si routerul meu ADSL Speedtouch 516 V6 seta la detectia automata DNS-ul lui, nu cel recomandat de Romtelecom).

Acum nici rezolvarea asta nu mai merge. Oricum nu prea am avut timp sa ma ocup de problema deoarece aseara modemul de dezincroniza cam odata la 7 secunde. Am facut reclamatie la Romtelecom pe la ora 23 si in 48 de ore sper sa rezolve treaba (in general sunt mai rapizi de 48 de ore).

Au noroc astia de la Romtelecom ca nu le cade conexiunea decat foarte rar, nu cred ca as suporta sa stau in asteptare la telefon 20 de minute pentru a gasi o linie libera daca treaba asta s-ar petrece mai des.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

icsfails

Un OpenSUSE pe laptoc pentru browsing, im, office si cateva terminale, Centos pentru Scalix si file server, FreeBSD-uri pe post de router, web server, file server, openvpn
The two basic principles of Windows system administration:

* For minor problems, reboot
* For major problems, reinstall

~Empathy~

Solaris pentru aproape orice. OpenBSD pentru routare. HP-UX, AIX, TRU64 etc, din păcate nu am norocul ăsta, aș vrea eu. De Linux nu mă ating. Poate dacă îmi donează kman niște hardware.
We dance, and the music dies...

mihaela chiribau

Chipicao

Cred ca ai gresit topicul sau e ceva ce nu inteleg eu... :unsure:
μή μου τούς κύκλους τάραττε