Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 211
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 196
Total: 196

HDD upgrade...nelamurire

Started by kquizak, 02 January 2008, 12:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kquizak

am toata strucutura de directoare pe un sg hdd(200GB) (sda montat in /)... si mai vreau ca la /var sa ii mai pun inca 40GB(hda)... daca nu ma insel eu montand hdd de 40 la /var acesta se va limita la 40GB... sau gresesc?
network-tools.ath.cx ---nmap yourself

~Empathy~

We dance, and the music dies...

kquizak

Pai vreau sa mai pun ceva spatiu pt db( e in var)...cum e acum poate lua peste 40GB in dimensiune,daca montez un hdd de 40GB pe /var va mai putea lua peste 40GB in dimensiune?

tcalexander

IIRC există tipuri de fs care se pot întinde pe mai multe discuri fizice (nu am folosit niciodată și urlă frate-meu să eliberez spațiu' așa că n-am timp să caut). LVM is t3h thing cred.
Would you like to ride on your own ass?

~Empathy~

N-am inteles nimic. Kquizak, cum poti fi tot atat de confuz in exprimare? Vrei sa extinzi /var si ai un HDD de 40GB la dispozitie? Nu, LVM nu te ajuta. Eventual UnionFS dar NU recomand in nici un caz asa ceva din motive de siguranta si performanta.

ZFS ar fi bun aici... Dar nu e in Linux asa ceva.

Fa un software RAID JBOD intre partitii.

icsfails

in functie de cat de mare e /var acum, poti sa pui /var/db pe discul de 40 si sa lasi restul pe discul de 200, sau sa pui /var pe discul de 40 si /var/db pe celalalt.
The two basic principles of Windows system administration:

* For minor problems, reboot
* For major problems, reinstall

kquizak

Pai LVM ma c-am incurca pt ca nu mai poti sa scoti volumul cu una cu doua... trebuie ca inainte sa il scoti din vg sa muti toate date de pe disc... am mirlit-o odata cu lvm-ul... nu am facut ceva bine si nu mi-a mai boot-at sistemul...

wirespot

Mută baza de date pe hardul de 40, cum a zis icsfails. Atenţie, nu se poate muta neapărat pur şi simplu (muţi fişierele). Postgres, de exemplu, se bazează pe hardlinks şi alte tehnici care fac imposibilă mutarea în acest fel. Trebuie să faci dump, să creezi alt repository şi să încaci dump-ul pe el. La MySQL s-ar putea să meargă mutat şi făcut un symlink spre noua locaţie dar nu garantez.

~Empathy~

Buna dimineata si bine ai venit :).

/edit -- de fapt... eu am plecat, de ce postez aici. Ignore me.