Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 302
  • Online ever: 318
  • (17 October 2024, 13:29)
Users Online
Users: 0
Guests: 146
Total: 146

Major Development Tools Releases

Started by Praetor, 22 November 2007, 12:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Praetor

Nu ma refer doar la noutatile de IDE sau diverse tools-uri cat si la 'soft' tools gen frameworks (ZF, .Net etc) deci cam tot ce tine de development (web sau nu).

A fost lansat Visual Studio 2008 cu .Net 3.5 . Pentru webdeveloperii care n-au trecut la dark side uite niste features atat ale IDE cat si a frameworkului. O sa prezint doar ce-i free.

VS 2008 WebdeveloperExpress

• Suporta aplicatii pentru .Net 2.0 , 3.0 si 3.5
  • Javascript debugging si intelisense (code completition) - teoretic ar suporta orice js framework la care ai sursa unpacked, practic ramane de vazut
  • Split views (design-code) a la Dreamweaver
  • Editor CSS imbunatatit ; daca ai in aceasi pagina si vreun css (internal sua external) apare intelisense la atributul class ca in dreamweaver.

.Net 3.5

• Extension methods (C#) :D , practic un type decorator, poti extinde real time orice clasa cu noi metode
  • alte chestii sexy

Celor care momentan prefera php sau ruby (RoR) nu le-ar strica sa arunce un ochi la cele de mai sus si eventual sa testeze in timpul liber. Ar putea avea surprize placute :).

Video tutorials

P.S: Ii rog si pe alti useri sa adauge in acest topic noutati care nu sint cuprinse aici.

~Empathy~

Mai sa fie... Deci a aparut crapul microsoft 2008? Parca stiam ca va apare o data cu Windows Server 2008, in febrarie la anul, dar anyway -- sa revenim la crap.

O sa testez ce si cum, dar totusi, sper sa nu fiu nevoit sa renunt la Visual Studio 2003-ul meu (si build pe 64 de bit pe 2005) atat de bun si de rapid.

PS: Intelisense e un gunoi comparat cu solutia 3rd party Visual Assist.

PPS: Split Views e singura chestie utila. Merita performanta la 15%? Nu prea...
We dance, and the music dies...

LNT

Quote from: ~Empathy~ on 22 November 2007, 12:42
Mai sa fie... Deci a aparut crapul microsoft 2008? Parca stiam ca va apare o data cu Windows Server 2008, in febrarie la anul, dar anyway -- sa revenim la crap.
Pe 19 a fost lansata versiunea RTM. Lansarea oficiala va avea loc in februarie.  ;)
These are the days of our lives.

Praetor

Pe mine ma intereseaza strict ce tine de webdev, dar cum VS 2k8 suporta doar de la .net 2 in sus esti safe cu VS 2k3 pt ce ai tu nevoie.
Eu foloseam ReSharper  dar o sa caut si Visual Assist. Evident, versiunea express nu suport add ons iar fata de alte IDE cel putin pe php, intelisense-ul e chiar ok.

Teoretic VS 2k8 e mai rapid decat 2k5, practic nu simt asa rapiditate dar m-am jucat doar cu Express-ul (Deci fara addon). Eu sint entuziasmat mai degraba de .Net 3.5 decat de VS dar nu-mi displace suportul mai bun pt CSS si pt js , pe langa chestii specifice 3.5 gen extension methods sau linq.

~Empathy~

Quote from: PraetorTeoretic VS 2k8 e mai rapid decat 2k5, practic nu simt asa rapiditate dar m-am jucat doar cu Express-ul.
Pai expressul e mai rapid... ca nu vine cu atata crap in el :crazy:. Am testat VS 2008 beta 2, de acum 2 luni sau cat era si era infinit mai lent ca 2005, care e mult mai lent ca 2003, care e mai lent ca 2002, care e mega-infinit mai lent ca VC6 :crazy:.

Long Live Microsoft and Vista! :crazy:

Fac compilatoare tot mai rapide si IDE-uri tot mai lente.

PS: nu prea am inteles ce ai zis tu de .net, dar eu fac doar cod PE_COFF, drivere, chestii kernel mode, native etc :).

~Empathy~

PS: AM incercat sa  instalez Visual C++ Express si scrie acolo beta 2 :confused:.

LNT

Probabil cel tarziu in martie il avem.  :yahoo:
These are the days of our lives.

Federals

Oricum din pacate nu prea gasesc tutoriale/carti de .NET 3.5 + C# 3.0 (decat referinte pt limbaj)
Ma refer la torrente cand zic "carti" :D