Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 230
Total: 230

Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)

Started by Foxter, 21 April 2007, 13:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Foxter

A aparut Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) si versiunile lui cu KDE (Kubuntu) si  Xfce (Xubuntu).
Pe cei il testeaza ii rog sa posteze impresile aici.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

kman

Folosesc versiunea de development de prin februarie deci l-am vazut crescand :)

Ubuntu, restul nu le-am testat, e dragut, vine cu compiz by default si chiar merge doar dintr-un singur click. Au migrat o mare parte din driverele ide pe libATA (interfata generica IDE si SATA) ceea ce poate duce la confuzii pentru ca /dev/hdx va deveni /dev/sdy. Update-ul de la mama lui merge frumos cu un dist-upgrade de la Edgy la Feisty. Pare destul de stabil dar cam lent comparativ cu Edgy si Daper, kernelurile -lowlatency si -generic nu par la fel de rapide ca cele din versiunile anterioare, dar poate sa fie mai mult din cauza efectelor grafice suplimentare decat de la o scadere de performanta a codului din kernel.

Mai mult nu pot sa zic, il folosesc pe post de desktop grafic, inca nu ma aventurez sa-l pun pe un server.
Incercati-l pe propria piele, mai ales ca nu aveti decat sa boot-ati de pe un cd veti avea desktop-ul complet functional in fata pentru a experimenta.

shapk

Imi place Feisty. L-am pus pe Laptop si nu se misca deloc mai greu ca Dapper sau Edgy. Si mi se pare destul de stabil si chiar mult mai bun ca Edgy cu care am avut ceva probleme.

Foxter

Am testat si eu un Live-CD Xubuntu 7.04. Ce m-a mirat oarecum a fost faptul ca la setarea rezolutiei am observat ca maximum de refresh rate e 60Hz. Ma gandesc la 2 variante de explicatii: Au pus 60Hz de dragul compatibilitatii cat mai mari (userul ce vrea 85 sa modifice ceva fisiere de configurare) sau au folosit 60Hz pentru ca LCD-urile uzuale au majoritar aceasta setare.
Testarea a fost facuta pe un P3 733 cu o placa de baza IBM 6578 si cu un Geforce 2 MX 400. Il mai testez acasa pe un Sempron 2800+, Abit KN9 si Matrox G200 Millenium 8MB SD PCI. In Edgy detectia automata a placii video a fost un dezastru pentru Matroxul anterior mentionat. In 6.06.1 detectia merge perfect. Sa vad daca au imbunatatit detectia de la 6.10 la 7.04.
: 23 Aprilie 2007, 16:02:59
Am testat si acasa. Partea buna e ca detectia video a mers bine in privinta refresh rateului. Partea proasta e ca atunci cand am incercat sa instalez cu stergerea instalarii anterioare de Xubuntu 6.06.1 LTS a versiunii 7.04 m-a anuntat ca nu are drept de acces asupra partitiei in cauza. Dupa stergerea partitilor cu Partition Magic si un FixMBR mi-a dat o eroare la instalare cum ca nu poate crea partitia sistemului. Am sters partitile si Grubul si am reinstalat Xubuntu 6.06.1 LTS.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

shapk

Am vazut pe thelinuxstore un set de 6 dvd-uri cu ubuntu care includ si pachetele de pe repoz-urile ubuntu. Stie careva daca se pot downloada de undeva dvd-urile astea?

shapk

Le-am gasit si acum le iau. E bine ca nu mai trebuie sa dau 35$ pe ele  :yahoo: . Ce 35$ nu mai sant bani in ziua de azi?  :D Nu ca nu ar fi meritat dar de ce sa-i dai cand poti sa nu-i dai?

aciu

Îi dai ca sa susții mişcarea Open Source. Nu se cer donaţii ca să îşi ia dezvoltatorii Ferrari, au nevoie de hardware, software, mâncare, băutură, femei.. sau bărbaţi.

shapk

Am reusit!!!  :yahoo: Dupa 6 zile de download chinuit cu caderi si viteza super-nasoala am luat cele 4 DVD-uri cu repos-urile Ubuntu 7.04. In sfarsit am un Linux Complet pe DVD-uri.  :D