Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 340
  • Online ever: 340
  • (Today at 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 198
Total: 198

Free database

Started by Praetor, 28 November 2006, 10:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Praetor

Nu am nevoie neaparat insa la un moment dat mie (si cred ca si altora) le poate fi util.

Avem cateva DBMS gratuite. Pe mine m-ar interesa pt web, dar putem discuta si pt desktop. As vrea din experienta voastra recomandari, care din DBMS-urile free sint cele mai potrivite in ce context.

Eu am lucrat doar cu MySQL si f putin cu SQL Server 2005 Express.  Pentru lucrul pe .NET care db e mai eficienta pe termen mediu? SQL Server Express e gratuit cu ceva limitari insa facilitatile oferite le compenseaza, in contrast cu MySQL?

Daca aveti experienta cu alte DBMS va rog sa le spuneti. Ar fi utila o comparatie intre ele.

ccc

Eu m-am jucat cu MySQL, putin de tot cu Postgre (dar numai la nivel basic, nu cu view-uri and stuff) si ceva-ceva cu SQLite (care nu e un server, dar totusi, e foarte util).

Despre MySQL cam stie toata lumea. E preferatul meu in materie de baze de date, cu toate ca nu am folosit pana acum view-uri, proceduri stocate sau altele de genul, dar nici nu cred ca o sa folosesc prea curand. E rapid (daca e manevrat cum trebuie) si highly available (adeca il gasesti cu usurinta pe la orice web hoster). Am lucrat cu baze de date imense (+4 milioane de inregistrari), dar si cu baze de date cu trafic mare (foarte multe operatiuni intr-o periodata), si in nici o situatie nu am fost dezamagit de ce ofera serverul (am fost nitzelusi dezamagit de ce stia la vremea respectiva ala de o scris queriurile, dar asta e altceva :D ).

SQLite e un engine de baze de date, il poti integra in programele tale, e free as in free si nu as in gpl, doar varianta cu criptare costa. Nu exagerat de mult avand in vedere ce ofera. L-am folosit din c# (deci, din .net) si intr-un mic programel de test, scris in c++.

Despre lucrul in .net nu prea pot spune multe. Bunul simt spune ca un produs microsoft functioneaza mai bine cu un alt produs microsoft. Totusi, daca nu se face conexiune directa, ci prin odbc, atunci nu cred ca ar fi diferente majore. Ai putea sa incerci si sa ne spui si noua ce si cum :D

kman

DBMS-uri mamut cu varianta free/lite avem de pe la toti producatorii:
- SQL Server 2005 Express
- Oracle XE
- DB2 Lite
Eu nu m-am jucat decat cu Oracle XE si mi s-a parut foarte slab pentru ce aveam eu nevoie, dar pentru invatat e OK.
Pentru aplicatii desktop mici si rapide care au nevoie de ceva agregare de date la nivel de SQL cred ca SQLite e cea mai buna idee, avantaje kernel minuscul, usor de integrat, api curat, interfete in n++ limbaje de progamare (perl DBI, JDBC...).
Tot la acest nivel ar fi si firebird RDBMS, care e foarte usor de integrat, dar eu personal nu l-am folosit in nici un proiect, deci nu-mi pot exprima o parere, review-urile arata bine totusi.

oblio

Comparatie MySQL - PostgreSQL.

Versiunile nu sunt chiar cele mai noi (PostgreSQL are stable 8.1, unstable 8.2, MySQL stable 5.1, unstable 5.2), dar e destul de la obiect.
Linux Soft. O comunitate Linux deschisă.