Foxter, mie mi se pare aberant doar faptul să dai 50 RON la intrarea într-un local. 
Lasand la o parte "consumatia obligatorie", am avut o experienta neplacuta weekendul trecut cand am decis sa merg intr-un club (
Megalos - Constanta) cu niste prieteni: ne punem la masa, comandam 2 beri + 2 coctailuri la care ospatarita:
- Daca doriti sa stati la masa trebuie sa consumati obligatoriu whisky iar consumatia minima la masa trebuie sa fie de 200 RON (adica o sticla de whisky si 2-3 Red Bull)
WTF?
- Domnisoara, chiar nu am chef de whisky, e vre-o problema daca consumam bere+altele, va asigur ca pana la sfarsitul serii depasim lejer 200 RON?
- Asta este regula, daca doriti sa stati la masa, trebuie sa consumati whisky...
...
In momentul urmator ne-am ridicat si am plecat sa cautam un alt club.

In locatia urmatoare (
Mopht - Constanta), am constatat ca povestea e repeta, noroc ca una una din fetele care era cu noi il conostea pe seful de sala si astfel sa putut face o exceptie de la regula stupida.
Nu am mai iesit de mult prin cluburi, dar nici nu am simtit ca am pierdut ceva:
- bauturile extraordinar de scumpe, berea vine la sticle de 0.33l
- muzica bubuie mai sa-ti sparga timpanele cand se putea opta lejer pentru un nivel al volumului mai... "confortabil" astfel incat sa nu iesi ragusit dupa o discutie cu cel de alaturi
- foarte mult fum, de te ustura ochii iar hainele trebuie aruncate la spalat - spun asta cu toate ca sunt fumator
Probabil ca data viitoare nici ca mai calc prin vre-un club.