Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 270
Total: 270

Virus de Windows pe Linux

Started by alecs1, 18 February 2008, 22:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

alecs1

Sora mea nu are internet aşa că îi trimit kituri, distribuţii şi alte chestii pe cd/dvd. Ultima dată însă mi-a spus că unele kiturile sunt detectate conţinând viruşi de către ultimul antivirus pe care i l-am trimis (şi asta explică unele lucruri).
Nu rulez executabile de Linux decât codate şi compilate de mine, sau pachete oficiale, însă am câteva programe de Windows rulate cu wine
Întrebările sunt 2:
Se poate să se fi infectat executabilele de Windows rulând eventuale programe în wine? Primele cercetări arată că este oarecum posibil.
Am instalat AVG şi nu a găsit nimic pe unde a căutat. Avg-ul ăsta caută şi viruşii de Windows? Nu găsessc detalii. Sau merge doar cu antiviruşii comerciali de pentru servere?

alecs1

S-a rezolvat şi asta.
Avg scanează după viruşi de Windows şi pe Linux (şi rulează cu o viteză surprinzătoare, demnă de un comp mai bun decât al meu). Nici unul dintre programele rulate cu wine nu e infectat, sunt infectate vreo câteva kituri de programe obscure, dar pe alea nu le-a rulat nimeni niciodată.
Problemele surorii mele sunt o chestie mult mai comică. Îi instalasem şi configurasem un Windows 2003, iar acum a pus un XP ca să poată instala nişte drivere de r***t de la HP. Cum soră-mea nu a mai avut pe comp decât Windows 2003 şi Linucşi, a descoperit cu surprindere ce porcărie e XP-ul  :crazy:.
Mi-am descoperit deci o nouă activitate pasionantă, scanatul de viruşi.

tcalexander

Quote from: alecs1 on 18 February 2008, 22:43
Se poate să se fi infectat executabilele de Windows rulând eventuale programe în wine?
Da.
Would you like to ride on your own ass?