Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 302
  • Online ever: 318
  • (17 October 2024, 13:29)
Users Online
Users: 0
Guests: 173
Total: 173

Tehnologii web server-side pe care le folositi

Started by Praetor, 22 July 2007, 10:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ce tehnologii web folositi?

Php4
0 (0%)
Php5
5 (55.6%)
Asp.NET (Vb.Net/C#)
2 (22.2%)
Java (JSP/JSF)
1 (11.1%)
Ruby (Rails)
0 (0%)
Python
0 (0%)
Perl
1 (11.1%)

Total Members Voted: 9

Praetor

N-am pus in poll si RDBMS ca sa nu devina un carnat dar ar fi interesant sa fie in discutie.

Eu folosesc Php5 in acest moment (die php4!) insa consider Asp.Net o tehnologie superioara (si nu e vorba doar de miile de clase care-ti fac viata usoara). Din pacate in acest moment , un hosting .Net e prea scump fata de un LAMP asa ca ma multumesc si cu php.

Ca db as fi preferat Mysql5 (pt php of course doar) dar nu prea multi au trecut la mysql 5, motiv pt care iar injur toate aberatiile preistorice scrise pt php4 si mysql 4.0 care tin in loc progresul  :nervos: . Pentru ASp.Net of course MSSQL 2005  , dar iar din pacate pretul e prea mare pt un amarastean.

panzerboy

Personal îmi plac toate, dar la jobul actual folosesc Perl.

Ca db decât dacă se face vreo aplicaţie enterprise cu multe înregistrări nu văd de ce nu s-ar folosi sqlite, super rapid şi eficient.

kquizak

nu se poate multichoise? is 2 care le foloses JSP/JSP/ADF si PHP5...
network-tools.ath.cx ---nmap yourself

Federals

Tot ASP.NET cu VB.NET+MSSQL 2005 folosesc si eu. Am avut o tentativa de a invata PHP 5+MySQL 5 dar cum zice si Praetor, nu se compara tehnologiile. Mai ales ca aplicatiile desktop se pot "porta" foarte usor pe web prin ASP.NET. Hostingul... da, e cam scump.

Sancho Perez

Folosesc Java 5 ca limbaj de programare, JBoss 4.2 e serverul la projectul de la servici, acasa folosesc Tomcat pentru ca n-am nevoie de EJB-uri. La servici baza de date e IBM DB2 v. 8.1, acasa MySQL.
Mediul de dezvoltare e Eclipse 3.3 (Europa).