Avand in vedere ca nu mai exista sectiunea "Pentru oameni calmi" am sa postez aici. Ce carti mai cititi? Eu unul azi m-am apucat de unicul si inegalabilul Stephen King- Dintr-un Buick 8.
Eu o sa ma las cateva ore de citit forumul si o s citesc cele 100 de numere din Tenjo Tenge pe care le am. Dupa care, maine o sa ma apuc de Eliade - Nunta in Cer. Dupa care, mai citesc o data Codul Rutier ca sa dau si eu de carnet iar spre weekend ma voi ruga sa-mi fac rost de Pavel Corut - Ne-om intalni in cer. Pe la munca o sa mai citesc cate ceva din cursurile de MTCE / MTCA ca deh, sunt overated si considerate de unii mai importante decat CISCO..
Tocmai am terminat Misterul Templierilor ....si caut de ceva vreme Ultimul Templier.pdf ......dar nu il gasesc .
Daca il are cineva ...... :pray:
Mihail Bulgakov -- Teatru.
Oscar Wilde -- Poeme in Proza.
Intre 2 Dan Brown citesc Ghidul Lenesului lui Tom Hodgkinson. E o carte excelenta si cuprinde multe referiri la literatura universala si istorie.
Malraux - Antimemorii
Sadegh Hedayat - Bufnita Oarbă
Umberto Eco - Numele Trandafirului
Franz Kafka - Procesul
Napoleon Bonaparte - in franceza... imi ia sa citesc vreo 2 pagini intr-o ora, cu dictionarul linga mine si tot nu inteleg tot.
Sun Tzu - Arta Razboiului
Imi caut ceva de citit in engleza... Mi-a facut o prietena cadou cartea "Ultimul mohican" si nu stiu pe unde am pierdut-o.
Nu povestesc nimic despre invatat. Manualele se citesc sau se invata? Asa si eu citesc documentatie pe internet, uit cit pot de repede, citesc documentatie CISCO (iarasi uit mai repede decit imi pot aminti :) ), citesc despre Python (dar sint programator lenes). Si va fi si Legislatia Rutiera (ca si eu trebuie sa dau examen de conducere) si tot asa. Dar am spus ca nu va spun, deci prin urmare ceea ce e scris mai sus nu exista. Haideti sa povestim numai de "arta". Manualele/tutorialele/documentatiile tehnice or fi ele forme de arta, dar in mod sigur nu genul de arta pentru care s-a deschis topicul.
Sau sint eu off-topic?
Mie imi place sa citesc manuale de instructiuni... Nu stiu de ce, dar ma fascineaza enorm.
Si ca sa fiu un pic on, mai am cateva (10-20) pagini si termin A-Team (Echipa de Soc) in engleza!
Quote from: adi_bmf on 14 November 2006, 08:58
Mie imi place sa citesc manuale de instructiuni... Nu stiu de ce, dar ma fascineaza enorm.
Ia te uită... credeam că-s singurul. :slap:
Quote from: tcalexander on 14 November 2006, 09:20
Quote from: adi_bmf on 14 November 2006, 08:58
Mie imi place sa citesc manuale de instructiuni... Nu stiu de ce, dar ma fascineaza enorm.
Ia te uită... credeam că-s singurul. :slap:
Nu eşti. Şi pe mine mă fascinează dar stau prost cu răbdarea.
În schimb am de terminat 2 cărţi începute: Umberto Eco - Numele Trandafirului şi Hermann Hesse - Jocul cu mărgele de sticlă
Orson Scott Card - "Xenocid". Urmeaza "Copii mintii".
Radu Paraschivescu
"Ghidul nesimtitului"
Nu spune practic nimic nou, dar este o radiografie a societatii romanesti!
Dwight Eisenhower - Cruciadă în Europa
Haideti sa mergem un pic mai departe de titlul cartii, cu o scurta descriere/impresie despre ea. Poate asa ne veti convinge sa citim cartile descrise de voi.
Walter Jon Williams - Supercablat (Hardwired in original) - clasic al genului cyberpunk.
Nu mă duce capul la ora asta să scriu ceva despre cărţile menţionate dar las aici un link.
"Bufniţa oarbă", textul complet, în engleză:
http://www.angelfire.com/rnb/bashiri/BlindOwl/blindowl.html
Cateva date despre "Dintr-un Buick 8":
In zona rurala a statului Pennsylvania, politistii statali ascund de ani buni intr-o magazie o masina. Un Buick Roadmaster cu 8 cilindri. Un model nemaivazut, cu modificari ciudate de structura si fabricat din materiale si mai ciudate. Cu mult timp in urma, in anul 1979, aceasta a fost descoperit abandonat la o benzinarie din apropierea detasamentului D. rechizitionat cu titlul de obiect fara proprietar, acesta a intrat de drept in proprietatea ofiterilor din cadrul detsamentului.
Numai ca vietile lor s-au schimbat de atunci. Febra descoperirii a pus stapanire pe fiecare. Pe Curtis Wilcox mai mult ca pe oricine, care, pana la bizara sa moarte in timpul exercitarii datoriei, intreprinde mai multe experimente avand Buick-ul ca "masa de disectie".....
Eu am terminat ieri seara de recitit "Crimele familiei Borgia" (Michel Zevaco) si am inceput tot ieri, "Orasul cu salcami" (Mihail Sebastian - pentru cine nu stie, a fost coleg de generatie cu Cioran, Eliade, Ionesco, Noica: generatia 27)
ps. recent am terminat de citit "Elogiu mamei vitrege" (Mario Varga Llosa) - un superb exercitiu imaginativ-erotic. V-o recomand :fk: