Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 340
  • Online ever: 340
  • (Today at 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 311
Total: 311

Soft aditional...

Started by adi_bmf, 13 February 2007, 11:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

adi_bmf

Se da un program de sine statator, care foloseste un limbaj de programare C/AL, e asemanator intr-o oarecare masura cu Pascal. Partea proasta este ca programul asta nu coloreaza cuvintele cheie din cod (begin, end, etc).

Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreun program sau orice altceva care sa faca treaba asta. Mentionez ca, codul sursa este intr-o fereastra de-a programului.

Multumesc anticipat!!
It seems they wanna finger print me and gimmie some years / They'll only get one finger while I'm shifting gears

kman

Hai sa intelegem si noi un pic, tu vrei un program care sa modifice comportamentul altui program (editor de cod sursa) astfel incat sa-l determine sa faca evidentierea cuvintelor cheie ?
Daca am inteles bine, atunci nu cred ca te pot ajuta, cel mult iti recomand sa folosesti un editor extern care stie de evidentiere si sa folosesti doar compilatorul de cod.

~Empathy~

Nici eu n-am prea inteles, dar vim, emacs si jedit toate pot fi invatate sa faca syntax highlight la orice limbaj.
We dance, and the music dies...

adi_bmf

Sa incerc sa va explic asa cum pot, ca nu e pentru mine treaba asta. Programul respectiv se numeste Navision (Microsoft Dynamics NAV). E destul de complicat sa va zic si ce face, o sa ma rezum doar la niste chestii. Daca vrei sa modifici ceva in el, modifici din linia de comanda.

Tot codul care e scris acolo are doar 2 culori: negru (partea care se executa) si rosu (partea care nu se executa). Daca iti apare pe undeva vreo eroare, trebuie sa te chinui pana sa-ti dai seama cam pe unde incepe ceva si pe unde s-ar termina.

Ma intrebam daca exista ceva care sa faca syntax highlight pentru a usura munca programatorului... Sper ca am fost destul de coerent in exprimare, si daca nu.. imi cer scuze:)

PS: Multumesc ~Empathy~, o sa transmit maine mai departe solutia ta... poate e buna!
It seems they wanna finger print me and gimmie some years / They'll only get one finger while I'm shifting gears