Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 320
  • Online ever: 320
  • (Today at 19:51)
Users Online
Users: 0
Guests: 259
Total: 259

Cum se distribuie un windows service?

Started by daniele, 30 January 2007, 20:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daniele

Am creat o aplicatie in VB.Net. Una dintre componente e windows service. Cum fac sa o distribui? Am cautat de-am turbat dupa "deploying applications" si alte combinatii dar n-am gasit un cuvintel despre cum se distribuie si instaleaza un windows service pe un alt computer. De acord, pe compul meu e simplu, pentru ca am installutil, dar daca vreau sa scriu aplicatia pe un CD si apoi s-o trimit unui alt utilizator care sa si-o instaleze de pe CD pe compul lui fara Visual Studio, cum fac? Mentionez ca in programare am fost si sunt un autodidact (asta-i o forma eleganta pentru a spune ca nu ma pricep si ca ce-am ajuns sa inteleg am obtinut-o de pe urma a doua-trei tutoriale incomplete si mai ales MSDN Library). So, take it easy on me, please. Multumesc.

kquizak

mah nu stiu exact ...in VS2005 era ceva de genul "publish your application" sau asa ceva...si iti facea instaler...cu toate dependintele(inclusiv framework .NET,desi ne cred ca era tot...namespace-urile di proiect...cred
)
network-tools.ath.cx ---nmap yourself

daniele

Pana la urma solutia pe care am gasit-o eu a fost sa includ utilitarul installutill.exe, pe care sa-l lansez in timpul instalarii aplicatiei (cu parametru exe-ul ce continea serviciul meu). Probabil ca nu e cea nmai eleganta solutie, dar mie mi-a ajuns. Daca am fost neclar in privinta rezolvarii sau daca cineva vrea mai multe detalii, sa intrebe.
Disclaimer: am revenit cu raspunsul pentru ca urasc topicurile de tipul "Help, cum rezolv chestia asta..." si continua cu "Gata, s-a rezolvat, topic closed!"