Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 340
  • Online ever: 340
  • (Today at 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 85
Total: 85

JDeveloper pe Linux swing probl

Started by kquizak, 27 January 2007, 20:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kquizak

nu am la swing containers jForm sau nimic asemanator...folosesc java 6...de ce?
network-tools.ath.cx ---nmap yourself

kman

Probabil pentru ca nu ai instalat componentele de GUI development. De obicei Oracle JDeveloper vine cam gol si mai tre' sa pui cam 200M de patch-uri de la Oracle ca sa faca tot ce vrei.
Ai putea sa incerci cu un Java 1.5 sau mai bine 1.4.2 ca pentru el e dezvoltat JDeveloper 10g-ul (versiunea curenta).

Disclaimer: Eu nu folosesc JDeveloper, prefer IntelliJ, deci e posibil sa fi aberat mai sus.

kquizak

cred ca e de la java 6 ca de ex JButton and stuff e.
cum e intellij?
pana acum din tot ce am incercat imi rezulta cam asa:
eclipse(jdt): probleme cu driverul oracle,probleme cu masina virtuala(oricat ram i-ai da ...tot crapa) in rest imi place f mult...
jdevelop: mere ata cu db oracle( :D ),conectare simplista
netbeans: f tare la dezvoltare web, are un feature f fain( gefolding...parca) prin care in trei pasi ai facut o app CRUD,dar nu poti edita codul generat(sau nu stiu eu cum se face...)(de ex. pt un button) si mai poti si importa proiecte din eclipse, jbuider

kman

Deci dupa cum ziceam, doar cu IntelliJ m-am jucat si il folosesc extensiv, restul doar le-am spicuit sau m-am uitat in trecere peste ele deci nu prea pot sa le compar.
IntelliJ e cod proprietar spre deosebire de produsele enumerate de tine, consumul de resurse este decent, sub necesarul de memorie pentru Eclipse dau JDeveloper sau NetBeans (desi ultimele versiuni de NetBeans si Eclipse nu le-am mai incercat deci poate si la ei s-au imbunatatit treburile).
Stie de extensii de Eclipse, are editor grafic de gui-uri (desi nu l-am folosit niciodata), code folding si code analysis, suport pentru java 5 (nu stie inca de 6).
Nu inteleg pentru ce ai nevoie ca IDE-ul sa stie de baza de date, dar ... in fine, aici nu pot sa comentez, eu folosesc tool-uri externe pentru lucrul cu baza de date si iti recomand cu multa caldura SQL Navigator 5 daca firma ta isi permite (licenta e nesimtit de scumpa, dar si jucaria e nesimtit de utila).

kquizak

Quote from: kman on 28 January 2007, 11:08
daca firma ta isi permite
nu isi permite :D ...eu dezvolt cod java din placere...sa nu ma atrofiez...ca de altfel nu lucrez in domeniu...(oare as putea?...eu am terminat conta si informatica de gestiune...asa ca "consultant SAP/ERP" scrie pe mine....dar cum sa faci asta cand tu nu sti ABAP...si Oracle APEX nu prea se cere in .ro,cel putin in bv...dar nici nu am chef de invatat ABAP)

kman

Trecand peste momentul penibil in care eu as intreba "WTF is ABAP?" ca mi-e lene sa-l intreb pe gogu ...
Poti folosi si tool-uri gratuite: doua exemple ar fi TOra (pe *NIX-uri si cu ceva efort de compilare si pe windows) si SQL Developer de la Oracle care e tot o aplicatie Java.
O alta aplicatie dar nu strict legata de Oracle ci care iti permite acces la orice baza de date care poate fi interogata prin JDBC e Aqua Data Studio, care iar nu e gratuita pentru uz comercial, dar are si o licenta educationala gratuita care iti ofera un acces mai limitat la functionalitatile disponibile.

ozzy

ABAP Cat despre SAP, Josephine se pare ca stie cu ce se mananca insa eu habar n-am la ce se utilizeaza :(

LE: LOL - ABAP = part of SAP :D

LE2: "Its syntax is somewhat similar to COBOL" OMFG!! To the Completeley Obsolet Boring Old Language :D ?

LE3: cand m-am uitat la sintaxa am zis ca ma intorc la Qbasicu meu :) :)
Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra. Nichita Stanescu