Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 302
  • Online ever: 318
  • (17 October 2024, 13:29)
Users Online
Users: 0
Guests: 261
Total: 261

Trimitere automatizata mail, cum se face?

Started by daniele, 10 December 2006, 01:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

daniele

Ma poate indruma cineva spre solutia la urmatoarea problema:

Cum sa fac sa trimit un mail din interiorul unui program (scris preferabil in VB6). Trimiterea trebuie sa poata fi facuta automat, fara interventia operatorului, adresa de mail destinatie si reply, eventual si cc. trebuie sa fie definite de utilizator la instalarea programului sau ulterior, accesand un form "settings" sau citite dintr-un fisier .ini.
Stiu ca suna a "spam generator", dar va asigur ca nu asta urmaresc  O:-). Take it easy on me, nu sunt un expert (daca as fi fost, nu as fi avut nevoie de ajutor).

O optiune ar fi si posibilitatea trimiterii mail-urilor catre destinatarii cititi dintr-o database (lista de clienti) la satisfacerea unei anumite conditii.

Multumesc

kman

Pai faci frumos o implementare de client de SMTP conform RFC 2821, nu e foarte complicat.
Nu stiu de VB6, dar in C chior cu doar api-ul de POSIX e destul de usor. Oricum cred ca poti gasi un OCX sau un DLL care sa faca asta pentru tine, un exemplu de astfel de OCX ar fi asta.

daniele

Multumesc Kman, mi-a folosit sa studiez rfc2821.
Tot cautand, pana la urma am gasit: blat www.blat.net.
E free si satisface perfect nevoile mele. Il recomand si altora. Am dat un ochi si in sursa si am invatat alte lucruri noi. Incepe sa-mi placa.