Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 340
  • Online ever: 340
  • (Today at 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 190
Total: 190

HD5450 vs Q57

Started by peizan, 20 October 2010, 10:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peizan

Ajutati-ma sa iau o decizie.
As vrea sa aleg una din cele doua placi video si nu stiu pe care. Cea integrata beneficiaza si de suportul unui i5 650.

Foxter

Tinand cont de suportul multimedia mai bun si de faptul ca driverele video intel sunt in general mai problematice decat ATI pentru orice altceva decat office, eu as recomanda ATI.

Totusi daca esti interesat doar de office si mai putin filme HD, placa integrata Intel e o varianta viabila.

In cazul folosirii unui monitor LCD cu rezolutie nativa mai mare sau egala cu 1280x1024  conteza si tipul de mufa al placii video, e de preferat o mufa DVI sau HDMI in locul uneia d-Sub (VGA).
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

IceCub

Pentru lucrul de zi cu zi, cea de la Intel e suficienta. Totusi, daca vrei accelerare pentru playback-ul materialelor HD, as sugera sa arunci o privire si in orgada nVidia (GT220?).

SoNic

Mai ales ca la nVidia o sa ti se completeze si casutele alea de jos in GPUZ :)

Unsigned integer

peizan

Ca sa fiu mai exact : Eu am placa de baza asta, luata special pentru HTPC. O am de aprox 6 luni si merge foarte bine. Filme fullHD si net, atat.
Intre timp am facut rost si de placa asta video.
Aduce vreun spor de performanta daca imi instalez placa asta ? Cat de cat ? :hammer:  

LE: Oricum o in we asta o instalez sa vad cum se misca  :cheesy:

IceCub

Va trebui sa faci putin tweaking in MPC-HC sa activezi accelerarea materialelor HD.

peizan

Pai ce, trebuie schimbate setarile de la intel la ATi ?
Momentan folosesc setarea EVR Custom Pres*.

Ai niste tutoriale ?

Chipicao

DA, vei avea accelerare hardware la filme, ceea ce inseamna ca va lucra placa video in locul procesorului.
Dar la ce bun daca zici ca il folosesti numai pentru filme si net? Procesorul pe care il ai se descurca si cu un client de torrente in background.

Parerea mea e ca acea placa video iti va aduce in plus doar consum si caldura.

P.S. Am impresia ca merge DXVA si cu placa video integrata, dar nu sunt sigur...
μή μου τούς κύκλους τάραττε

IceCub


peizan

@Chipicao
Merge si pe intel DXVA. Am luat-o special. Insa din testele facute pana acum (banchmark-uri sintetice) ATi e cam de doua ori mai buna). M-am uitat si la niste filme 1080p dar nu am observat diferente. Exista teste si in sensul asta ?

@IceCub
Merci

SoNic

Da, Intel integrat HD are si el suport DXVA: http://software.intel.com/en-us/articles/using-h264avc-directx-video-acceleration-with-the-intel-g45gm45-express-chipsets/

QuoteThe Intel® G45/GM45 Express Chipsets includes the next-generation Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD with built-in support for full 1080p high definition video playback, including Blu-ray* movies. The powerful video engine provides users with smooth playback without the need for add-in cards or decoders. Acceleration is provided via the Microsoft DirectX* Video Acceleration API.
Microsoft DirectX* Video Acceleration (DXVA) is an application programming interface for speeding up the decode process of video content by using the capabilities of the graphics hardware. Software codec's and applications can use DXVA to offload certain intensive operations which frees the CPU to do additional work.
This whitepaper discusses the implementation guidelines for the decoding of H.264/AVC video using DXVA on the Intel® G45/GM45 Express Chipsets. The information is intended to be used in conjunction with the DirectX Video Acceleration Specification for H.264/AVC Decoding, available from the Microsoft Corporation. The content in this paper was developed with close coordination of the authors of Media Player Classic Home Cinema* http://mpc-hc.sourceforge.net/. All of the reference code is available for download in the SourceForge repository.
Acum teste... Baga un fisier video 1080p de pe net si verifica  la redare cu GPU-Z incarcarea GPU si cu Resource Manager incarcarea CPU.
Pentru accelerarea GPU si mai larga foloseste IE9 beta (sau Mozilla 4 beta) care au suport DirectX harware. Si noua versiune de Adobe Flash (beta) - si ea cu accelerare GPU.
Unsigned integer

peizan

Toate testele astea le fac ochiometric ?

Chipicao

DXVA Checker

Click pe Check DirectShow/MediaFoundation Decoders si incarca un film.
Ar trebui sa iti apara o lista cu decodoare, cel putin unul colorat cu rosu. Daca nu e colorat incearca alt film, preferabil wmv sau mp4.
Click pe docodor si alege Benchmark.
μή μου τούς κύκλους τάραττε

alecs1

,,In cazul folosirii unui monitor LCD cu rezolutie nativa mai mare sau egala cu 1280x1024  conteza si tipul de mufa al placii video, e de preferat o mufa DVI sau HDMI in locul uneia d-Sub (VGA)."
Valoarea de 1280*1024 ai ales-o cam arbitrar. Un cablu VGA poate de 3 ori mai mult, liniștit. Mai precis avem, în milioane de pixeli pe secundă:
2048 • 1536 • 85 = 267 MPix/s - limita teoretică de pe Wikipedia pentru VGA, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_connectors
2560 • 1600 • 60 = 245 MPix/s - limita pentru DVI Dual-link
1280 • 1024 • 60= 78 MPix/s - limita precizată de tine.
Desigur, VGA e un semnal analog, dar cu hardware bun diferențele între VGA și DVI sunt minore (eu zic insesizabile).
Îți spun din experiența cu monitorul meu, îl folosesc la 2048 • 1152 • 60 (141MPix), nu văd diferența între monitorul extern și cel de la laptop, pe LVDS (și sunt dintre acele persoane care au grețuri după 3 secunde de uitat la monitoarele colegilor care nu-s la rezoluție nativă).

Foxter

Am ales rezolutia 1280x1024 nu pt ca VGA-ul nu ar putea sa afiseze fizic mai mult ci din cauza faptului ca problema semnalului se manifesta pe monitoare mari (1280 x 1024 este rezolutie a unui monitor de 17 sau a unuia value de 19). Eu de exemplu folosesc 1600x1200 rezolutie nativa pe cablu VGA (pe una din cele mai bune placi video d.p.d.v a calitatii imaginii si semnalului fara iesire DVI, un Matrox G450) si tot vad o diferenta pe care am invatat sa o suport. La servici am schimbat recent monitorul de la un Dell de 17  cu 1280x1024 unde nu ma deranja ca era pe VGA la un Philips de 19 cu aceiasi rezolutie unde imi sare in ochi o neclaritate a imaginii mai mare ca in cazul monitorului de acasa. La servici placa video e una integrata Intel 950 (chipset 945G).
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

alecs1

Foxter, vorbim aici despre monitoare LCD?! Unde pixelii sunt în locații perfect prestabilite? Nu cred pînă nu văd. Nu-mi aduc aminte hardware decent și nou (placă video, cablu, monitor), care să nu obțină claritate maximă.

SoNic

VGA este semnal analogic. Ca atare sufera de niste conversii in plus  (digital-analog in placa video, analog-digital in monitor) fata de semnalul DVI, conversii care nu pot decat sa inrautateasca semnalul video. La rezolutii mari, VGA incepe sa isi arate limitarea - nu cablul in sine ci convertoarele respective.
Sigur nu este o limita clara, exacta si brusca. Degradarea este treptata...
Unsigned integer