Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 266
Total: 266

recomandare distributie

Started by sneferu, 14 December 2006, 08:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

sneferu

Desi sunt fan Windows , am ajuns la capatul rabdarii, de aceea apelez la voi.
Recomandati-mi o distributie de linux.Vreau o distributie complexa, usor de folosit.
Il voi folosi pentru editare de texte, muzica, film, navigare pe net,si din an in paste cate un joc.
"Sa nu crezi ce-ti spun acum
Vorbele-mi sunt vant nebun
Sa nu crezi ce-ti spun acum
Chiar de eu iti spun..."

Foxter

As recomanda openSUSE (configurare grafica maxima) sau ceva din seria Ubuntu 6.06. La seria Ubuntu ai de ales intre interfetele Gnome, KDE si  Xfce desktop environment. KDE (Kubuntu) cred ca o sa iti placa daca esti obisnuit cu winul. Xubuntu e util pentru cei ce vor interfata simpla si consum de resurse mai scazut.
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

kquizak

network-tools.ath.cx ---nmap yourself

sneferu

De Suse ca parere aveti? Am gasit aici http://download.novell.com/Download?buildid=8uhOI3hDNR0~  o versiune pe 32 biti, dar nu scrie nicaieri daca este full sau demo
Chiar de eu iti spun..."

kquizak

This free offering will enable Linux users to trial the latest open source desktop, server and application functionality that has become the hallmark of the SUSE Linux consumer distribution

sneferu

am vazut "trial"-ul dupa ce am post-at
Posted on: December 14, 2006, 05:20:27 PM
Am gasit printre DVD-urile CHIP specialul dedicat Suse-ului 9.3 speial edition. Ce parere aveti despre el? merita instalat? aici ma refer daca am sa am parte de cele mai noi update-uri sau este considerata o versiune moarta?
Chiar de eu iti spun..."

cRacanel

Pai dupa 9.3 au mai aparut 10.0, 10.1 si acum 10.2 Nu prea are rost sa instalezi o versiune veche, s-ar putea sa ai unele probleme care s-au rezolvat in editiile urmatoare.
SuSE e foarte user-friendly, alegi KDE ca sa fie mai windows user si gata. Daca ai probleme intrebi :)

sneferu

De acord cu tine, dar pe pagina de download scrie :"This free offering will enable Linux users to TRIAL the latest open source desktop, server and application functionality that has become the hallmark of the SUSE Linux consumer distribution". de aceea m-am gandit la varianta asta mai veche.
Chiar de eu iti spun..."

tcalexander

Evident că odată a fost "t3h latest and greatest", da' te-ai gândit că poate n-au actualizat pagina când au apărut următoarele versiuni? :) .

O/T rant: Eu nu înţeleg chestia asta cu "KDE ca sa fie mai windows user". De ce, că are buton în stânga jos? WTF, Gnome şi XFCE sunt foarte utilizabile. Mie mi s-ar părea o jignire adusă inteligenţei mele să mi se spună "nu începe cu x sau y că nu o să înţelegi". FFS, orice individ care nu e brain-dead e în stare să se folosească foarte bine de un DE cât de cât periat după doar câteva ore de butonat. Puţinele lucruri care nu sunt evidente se află imediat, cu detalii cât cuprinde - RTFM & STFW. A, că la unii le e lene, e partea a doua, da' şi omului preistoric dacă îi era lene acu' tot carne cruda haleam.
Would you like to ride on your own ass?

cRacanel

E adevarat ca orice ai pune KDE,Gnome sau XFCE tot te descurci, ca doar nu esti chior, dar asta e in functie de utilizator. openSuSE vine cu kde instalat, nu il obliga nimeni sa ramana cu el, poate instala linistit orice alta interfata grafica si o poate customiza dupa cum ii place.

sneferu

Intr-un final m-am apucat sa downloadez Mandriva 2007. Ce parere aveti despre el?
Chiar de eu iti spun..."

Flaviu

Felicitari pentru alegere! Mandriva e ok, am auzit numai lucruri bune despre el. Uite aici un review.
aka eflaviu

shapk

Quote from: sneferu on 15 December 2006, 16:10
Intr-un final m-am apucat sa downloadez Mandriva 2007. Ce parere aveti despre el?

E praf. Are o gramada de bug-uri.
De ce ai renuntat la ideea de Suse? Pt ca ai vazut acolo ceva legat de "trial"? Exista opensuse www.opensuse.org care e free si oricum e mult mai stabil ca Mandriva 2007.

kquizak

am vazut la o emisiune it o distributie eye candy....http://sam-linux.org/  ...e un live-cd, daca iti place o instalezi, daca nu....

icsfails

Au trecut ceva luni de cand intreba omul  :D
Si totusi, parca nu am vazut pe nimeni recomandand FreeBSD. Nu e chiar Linsux, dar da fum la orice distro  :fk:
The two basic principles of Windows system administration:

* For minor problems, reboot
* For major problems, reinstall

LNT

Am un sistem antic (puțin spus antic de fapt, K6-II 300MHz, 96Mb ram) pe care vreau să instalez linux, m-am hotărât să-mi bag și eu nasul pe acolo poate mai învăț câte ceva.
Am downloadat 3 versiuni până acum, două le-am testat și m-a descurajat instalarea. De fapt nici n-am ajuns acolo, bootează, intru pe install/run, încarcă o perioadă după care se oprește, monitorul se stinge. Cred că intră pe shutdown, sursa este AT dar nu-mi dă nici un mesaj (de genul It is now safe to turn off... cum e pe Win98). Chestia asta s-a întâmplat pe kubuntu-6.06.1-i386 iar apoi pe xubuntu-6.06.1-desktop-i386. Mai am și knoppix (e ultima versiune cred) dar n-am mai avut curajul să-l mai încerc și pe el după experiențele anterioare. E sistemul prea vechi pentru so-urile astea? Am citit undeva că xubuntu e o versiune lite, inițial downloadasem doar celelalte distribuții.
Ce distribuție ar merge pe sistemul ăsta și de unde o iau, la o căutare sumară n-am găsit versiuni mai vechi pentru ubuntu de exemplu.

Ce vreau să fac cu sistemul? Oleacă de rețelistică după ce-mi iau router. Și nu, nu sunt masochist.  ;;) Am zis că decât sa arunc râșnița la gunoi mai bine instalez linux pe ea, mi s-a părut mai comod.
These are the days of our lives.

IceCub

Slax - versiunea USB - care functioneaza la fel de bine si de pe HDD.
Distrubutia are ~ 200MB, iar instalarea nu presupune decat existenta unei partitii FAT/FAT32, copierea continutului arhivei si executia unui *.bat pentru a face discul bootabil.
Enjoy!