Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 224
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 217
Total: 217

Barait in casti in interfata grafica.

Started by Fenrir, 25 October 2007, 17:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Fenrir

Salut!
Am urmatoarea problema:
Cand misc ceva grafic se aude un barait in casti. Cu cat sunt mai multe fps-uri cu atat baraiturile sunt mai mari (mai dese) si enervante, dar si cand misc scroolbar-ul unei pagini mai mari (de web) se aude baraitul, cei drept mai putin (de fapt sunt mai putine baraituri). Am observat ca baraiturile sunt in functie de procesarea grafica (fps-uri). La filme si vizionare tv n-am probleme. Dar la jocuri e foarte enervant chiar si la un glxgears care nu are sunet se aud baraiturile la fel ca la un joc.
Am un gentoo linux cu xfce si alsa, am un ATI Radeon 9550 si folosesc driverele proprietar de la ati dar si cu cele open source am aceeasi problema.
Am pus si alte casti si n-a disparut problema (nu cred ca e vina castilor).

OFF TOPIC: Cum se traduce barait in engleza?

Foxter

Static noise.

Ai incercat cu un cd live de alta distributie de Linux sa vezi daca mai exista problema ?

True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

alecs1

Încearcă să mergi într-un control panel de alsa (oricare) şi să dai mute la chestii de genul "line in".

Am avut problema asta şi pe Windows şi pe Linux, acum nu o mai am, nu ştiu de ce, cel puţin pe Linux. Şi am întâlnit un comp pe care nu se putea rezolva nicicum.

tcalexander

Quote from: Fenrir on 25 October 2007, 17:14
OFF TOPIC: Cum se traduce barait in engleza?
Rumbling/rattling noise aș zice eu.
Would you like to ride on your own ass?

~Empathy~

Si eu am aceasta probleme in orice sistem de operare.
We dance, and the music dies...

adilehanceanu

Poate n-are legătură, da' împămîntare aveţi la priza în care-s băgate sculele?
The soul of computer technology

alecs1

La mine aproape sigur nu avea legătură cu împământarea.
Din păcate nu ştiu de ce a dispărut.
E rezolvabilă în unele cazuri, aşa că încercaţi. Încercaţi switch-urile alea din controlul sunetului, pe toate sistemele de operare, şi vedeţi diferenţele. Singurele modificări la configuraţia mea de atunci sunt că am scos cablul de sunet de la cd-rom şi nu mai merge ventilatorul plăcii video.

Fenrir

In gnome baraitul este mult diminuat aproape ca nu exista, in fluxbox nu l-am auzit de loc. N-am stat mult in ele dar dupa ce-mi fac un screenshot la desktopul meu de xfce (ca sa-l am amintire) customizat cu multa migala o sa stau mai multa vreme pe gnome si fluxbox sa vad daca ajunge ca in xfce.

adilehanceanu

Bîrîie oricînd sau numai cînd faci scroll?

Fenrir

Baraie la jocuri cel mai tare si la testul cu glxgears unde e procesare grafica intensa.

adilehanceanu

Poate filtrarea tensiunilor în sursă e prea slabă şi la sarcini mari mai dă rateuri; sursa e no-name sau ceva de firmă?

Fenrir

E no-name dar nu am avut tot timpul problema asta, e ceva recent.

tcalexander

Păi sursele îmbătrânesc şi ele.
Would you like to ride on your own ass?

IceCub

Incearca sa pui pe "mute": line in, cdrom, aux, mic, etc... totul in afara de line out.

Fenrir

Am rezolvat problema. Am schimbat sursa; nu i se mai invartea coolerul, ramasese intepenit; am desfacut-o eu sa-i curat coolerul si eventual sa-l ung. N-am reusit sa-l fac sa mearga. Am cumparat una noua si acum merge perfect.
Nu se mai aude deloc baraitul; e ca inainte.

~Empathy~

Si totusi e ciudata legatura asta hardware - software.

adilehanceanu

Nu-i ciudat deloc: dacă sursa nu face faţă, filtrarea proastă a tensiunii se transmite spre boxe prin preamplificatoarele analogice de pe placa de sunet, care sînt mult mai sensibile la neregularităţile tensiunii de alimentare decît circuitele digitale, orice electronist poa' să-ţi confirme asta.

~Empathy~

Da bre. Si eu eu sunt electronist din ala. Ceaa ce voiam sa zic este legatura dintre miscarea mouseului si barait. Cu ce influenteaza miscarea mouseului sursa.

Fenrir

La simpla miscare a cursorului mausului nu-mi baraia, dar daca miscam o fereastra repede pe ecran se auzeau baraituri.

adilehanceanu

Cînd mişti o fereastră, consumul plăcii video creşte brusc (poate chiar şi al procesorului, la mine cînd fac scroll îl mai prin cîteodată că sare din 1000 în 2400 MHz).

~Empathy~

Da, asta e posibil.

Mie imi facea asa ceva insa si la simpla miscare a mouseului... De fapt imi mai face inca. Oricum, ciudat. Cred ca face asa cand apare o intrerupere. O sa scriu un program ASM de test.