Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17,786
  • Total Topics: 1,234
  • Online today: 83
  • Online ever: 340
  • (22 November 2024, 00:10)
Users Online
Users: 0
Guests: 71
Total: 71

Facultate, dulce... facultate

Started by Chipicao, 07 July 2007, 00:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chipicao

Sunt într-o situaţie delicată, şi chiar aş avea nevoie de nişte sfaturi. :climb:
Sper să nu vă plictisesc, încerc să nu fac un ozzy-post (fără supărare).

Nu mi-a plăcut şcoala de când mă ştiu. Uram materiile precum istoria, geografia, etc, nu pentru că nu erau interesante, ci pentru că realizasem că nu mă vor ajuta în carieră. Mi-a plăcut doar matematica, foarte mult, şi eram şi bun. :fum: Şi fizica mi-a plăcut destul de mult, dar nu prea avem chef s-o învăţ bine. Asta se întampla prin generală, iar la liceu s-a agravat situaţia. În toţi cei 4 ani nu am facut nici măcar o temă la matematică, dar din fericire am reuşit să rămân printre cei mai buni. Evident că la majoritatea celorlalte materii nici nu veneam.

Am tras tare pe ultima sută de metri şi am reuşit să intru în ASE, la facultatea de Cibernetică (CSIE), la buget. Foarte dezamăgit am rămas. Deja-vu all over again. :slap: Materii plictisitoare, profesori plictisitori. N-am rezistat aşa că am avut peste 60% absenţe. Cu 3 restanţe nu am reuşit să trec anul, aşa că l-am repetat.


Am ajuns la problemă: nu ştiu ce să fac acum. Nu am chef de încă 4 ani plictisitori (2 şi 3, plus încă 2 pentru licenţă sau ce-o fi, asta dacă e nevoie) pentru o diplomă ASE cu care se va mandri mama mea. Eu am nevoie de orice hârtie pe care scrie "Diplomă de facultate". Prost nu sunt, mă descurc şi fără "studii serioase". Deja am un loc de muncă şi sunt pe cale să fiu promovat. Sunt de părere că experienţa acumulată va fi mult mai folositoare decât provenienţa diplomei.
Ce facultate mă sfătuiţi să aleg?

  • Româno-Americană - toţi spun că e foarte uşoară, examenele se iau lejer, etc.
  • Spiru Haret - la fel ca R-A, doar că, din câte am înţeles, examenele sunt de tip grilă pe calculator
  • Mai e vreuna?

Am mai auzit de o variantă: învăţământ la distanţă, tot la ASE. Cică ar fi chiar mai uşor decât variantele de mai sus, iar pe diplomă nu se specifică dacă am fost al ZI sau ID. E adevărat?

Aştept sugestiile, sfaturile voastre. :sal:
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Gabriela

Din experienţă.

La Informatica Managerială de la RAU materia chiar e lejeră, iar în multe cazuri poţi da şi de profesori sau seminarişti grozavi - genul acela cu care chiar îţi face plăcere să schimbi o vorbă, chiar şi din afara ariei curiculare. Mai mult, dacă ai prezenţă şi note bune (>=8) din timpul anului, nu trebuie să mai dai examenele în sesiune (ideal pentru persoanele care chiar vin ca să înveţe câte ceva şi/sau pentru cele care nu se pliază bine pe învăţatul unei cantităţi mari de materie într-un timp scurt). Şi, per total, mie mi s-a părut că am primit servicii okay în schimbul sumelor de bani plătite.
We watch and we are always here.

Chipicao

RAU = Româno-Americană?

Quote from: Gabriela on 07 July 2007, 21:54
poţi da şi de profesori sau seminarişti grozavi - genul acela cu care chiar îţi face plăcere să schimbi o vorbă, chiar şi din afara ariei curiculare. Mai mult, dacă ai prezenţă şi note bune (>=8) din timpul anului
Degeaba... :nani:
Dacă nu prea-mi place să învăţ, evident că nici să mă duc pe la cursuri sau seminarii. Ideal ar fi ca primul contact cu profesorii să fie la examen. :fum:

Deci eu caut o facultate atât de uşoară, încât să nu fiu nevoit să mă prezint la ore (hai, poate la câteva), şi totuşi să fie destul de uşor să trec examenele.
μή μου τούς κύκλους τάραττε

kman

Subscriu la ce-a zis gabi, materie putina, profi si seminaristi de treaba, bataie de cap zero examene luate cu minim de efort, cam asa se caracterizeaza Romano-americana. Din pacate la fel sunt priviti si absolventii de romano-americana, daca inca nu ai o reputatie si o experienta de munca in spate, daca te duci la angajare doar cu diploma de romano-americana vei cam fi dat la o parte. In rest, totul e cat se poate  de roz.

LE: da, RAU=Romanian-American University :D sau URA (pe romaneste)

Quote from: Chipicao on 07 July 2007, 22:49
Deci eu caut o facultate atât de uşoară, încât să nu fiu nevoit să mă prezint la ore (hai, poate la câteva), şi totuşi să fie destul de uşor să trec examenele.

Deci da, romano-americana e pentru tine.

Chipicao

Bun. Dar spiru Haret? Cunosc pe cineva de acolo (student), şi mi-a spus că examenele sunt grilă şi se dau pe calculator. Poate cineva să confirme sau/şi să-mi dea mai multe detalii despre această facultate?
μή μου τούς κύκλους τάραττε

kman

#5
Am o fosta colega de liceu care tocmai a terminat la Spiru Haret si zicea ca se duce doar in sesiune, deci presupun ca e relativ usor, prea multe detalii nu-ti pot da despre aceasta facultate.

Praetor

Spiru haret sux, am avut ocazia sa asist la cursuri pe acolo some time ago si era un haos total.

Cat despre URA (Gabi si kman sint acolo studenti so ...  ;;) ) daca vrei inveti, daca nu nu. Cine vrea are destule sanse sa ramana cu ceva, eu am ramas ( da si eu tot acolo) cu niste amintiri placute legate de Marketing si Management, in special seminaristi. Examenele nu-s asa simple, pre vremea mea nu erau , unii profi erau batuti in cap dar in genere compenseaza seminaristii.

Daca vrei diploma neaparat fa ceva usor. Practic stii deja ca e o hartie de sters.

Chipicao

Am vorbit şi eu cu nişte cunoştinţe. Întradevăr, la Spiru e ceva de genul: la începutul anului primeşti subiectele (toate variantele posibile) şi apoi în sesiune se dă testul grilă pe calculator.

Praetor, te cred că sux, dar nu prea mă interesează să "rămân cu ceva" de la facultate, pot să învăţ şi singur ceea ce am nevoie. Pe mine hârtia aia mă interesează, şi presupun că o diplomă URA nu e mai tare ca una de la Spiru. Am dreptate? :unsure:
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Praetor

Hartia e posibil sa fie ceva mai aspra...

Josephine

Eu fac facultate online (in US). Nu o sa-ti vezi profesorii, ci doar o sa-i vezi pe forumuri si cind iti corecteaza temele. Am colegi dobitoci, dar pentru ca nu-i vad, mi-e mai usor sa le evit ineptiile. Nu e cea mai usoara, sunt teme de facut, dar nu au nimic in comun cu ce stii tu de scolile romanesti. E self-study cit incape, e self-development si C+ sau B- sunt destul de usor de obtinut daca ai experienta de la munca sau de la alte scoli. Costa ceva mai mult ca RAU, dar si diploma valoreaza mult mai mult daca mi-ar veni idei de angajare in US (pentru nemti e oricum fix egal de unde ai foaie atita timp cit o ai si e autorizata).
There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.

SoNic

University of Phoenix, Strayer, WGU...?
Unsigned integer

Josephine

There are 10 types of people in this world: those who understand binary and those who don't.