Mesaje recente

Members
Stats
  • Total Posts: 17786
  • Total Topics: 1234
  • Online Today: 3
  • Online Ever: 233
  • (26 June 2007, 07:28)
Users Online
Users: 0
Guests: 4
Total: 4

Author Topic: GPU Transcoding Throwdown  (Read 1840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Foxter

  • Redactor
  • *****
  • Posts: 1.898
  • Cookies: 69
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

Offline SoNic

  • SuperDuper
  • Moderator
  • *****
  • Posts: 562
  • Cookies: 42
  • SuperDuper
Re: GPU Transcoding Throwdown
« Reply #1 on: 13 February 2009, 02:53 »
Acum o saptamana am trecut in barca NVidia (toate placile mele video de pana acum au fost cu cipuri ATI)... De ce? Din cauza CUDA, Physics si portarii seti@home pentru a rula CUDA.
Am luat o placa entry-level GF 9500GT cu 512MB, dar performanta ei m-a multumit. Si in Crysis sau UT3 si in procesare seti@home.
« Last Edit: 14 February 2009, 04:46 by SoNic »
Unsigned integer

Offline Foxter

  • Redactor
  • *****
  • Posts: 1.898
  • Cookies: 69
Re: GPU Transcoding Throwdown
« Reply #2 on: 13 February 2009, 13:08 »
Desi sunt fan Matrox 50% Ati 26% si Nvidia 24% trebuie sa recunosc ca am ales o placa Nvidia pt sistemul meu cu PCI Ex pentru ca  suportul Nvidia in Linux este foarte bun spre deosebire de Ati. Ce folos daca ai suport hardware excelent pt vizionare filme daca driverele iti omoara toata placerea utilizarii acestor facilitati. :(
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

Offline SoNic

  • SuperDuper
  • Moderator
  • *****
  • Posts: 562
  • Cookies: 42
  • SuperDuper
Re: GPU Transcoding Throwdown
« Reply #3 on: 14 February 2009, 04:51 »
Capabilitatile CUDA sunt cam exagerate din cate am constatat. Dar nu sunt de neglijat.
In aplicatia seti@home, nu sunt de 10 ori mai rapide ca un procesor modern, asa cum se "zvoneste" pe pagina principala. Unitatile seti se preteaza destul de bine procesarii paralele si pana acum am observat ca unitati similare ca si complexitate dureaza 3000 sec pe GF9500GT (OC la 600MHz procesorul) si dureaza 4400 sec pe un core din C2D E4300 tactat la 2.4GHz (aplicatia in acest caz facand uz de instructiunile SSSE3).
Placi de genul GTX 260-280, Quadro sau Tesla stau mult mai bine dar si costa mult mai mult.
« Last Edit: 14 February 2009, 05:19 by SoNic »
Unsigned integer

Offline Foxter

  • Redactor
  • *****
  • Posts: 1.898
  • Cookies: 69
True Knights stand tall / Their shields defend the people / Their swords strike and avenge / The honor of all.

Offline SoNic

  • SuperDuper
  • Moderator
  • *****
  • Posts: 562
  • Cookies: 42
  • SuperDuper
Re: GPU Transcoding Throwdown
« Reply #5 on: 13 June 2009, 14:14 »
Da, din pacate situatia la AMD/ATI nu s-a imbunatatit.
Quote
Rather than harp on it any further, we've just got to cut our losses. AVIVO Video Converter, while free, isn't worth the time it takes to download. MediaShow Espresso might give us an option that will run on any hardware, but ATI Stream based transcoding is simply subpar at this point.

CUDA este ceea ce m-a facut sa imi cumpar prima placa video de la nVidia in ultimii 6 ani (pana acum aveam numai ATI-uri in sistemele mele) si se pare ca va ramane in continuare alegerea pentru viitor.
Unsigned integer

Offline SoNic

  • SuperDuper
  • Moderator
  • *****
  • Posts: 562
  • Cookies: 42
  • SuperDuper
Re: GPU Transcoding Throwdown
« Reply #6 on: 02 August 2010, 06:51 »
Adobe Premiere CS5 are accelerare CUDA, dar o rezerva pentru placile nVidia din categoria Quadro. Insa exista un "work arround" si pentru alte placi nVidia cu memorie video de peste 796MB:
O traducere scurta a ceea ce este descris aici:
1. run cmd<ENTER>
2. cd \<ENTER>
3. cd \Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5<ENTER>
4. GPUSniffer.exe<ENTER>
5. Copiaza ce scrie la "Render String" EXACT cum apare (litere mari/mici), pana la semnul /PCI. Copiaza si Total Video Memory.
6. run notepad.exe<ENTER>
7. File>Open> Navigati pana in \Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5 si deschideti fisierul cuda_supported_cards
8. La sfarsitul listei adaugati stringul cardului propriu. Save si exit notepad.
9. Click dreapta pe desktop. Alege "nVidia Control Panel". Alegi "Manage 3D Settings". Alegi TAB-ul Program Settings si pentru "Adobe Premiere CS4 (sau CS5).
10. In lista, la "Multi-display mixed/GPU acceleration" alegi "Compatibility Performance Mode". APPLY si exit.
11. In Adobe la "Project>Project Settings>General" se poate alege render "Mercury Playback Engine GPU Acceleration"
« Last Edit: 15 June 2014, 22:06 by SoNic »
Unsigned integer